Prima pagină / Evenimente / Știri pozitive la TV Moldova 1  /  Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 10 mai 2014

Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 10 mai 2014 imprimare

10.05.2014  

Emisiunea săptămânală „Ştiri pozitive” este difuzată în fiecare sâmbătă, la ora 13:00. Emisiunea diversifică produsele media de pe piață și este menit să readucă în vizorul publicului locuri, evenimente și lucruri pozitive, create de oameni.

Votează: 5.0/5 (4 Voturi )

În ediția de astăzi din 10 mai 2014:

 La 12 mai, la cinematograful „Gaudeamus”, Televiziunea Moldova 1 în colaborare cu Deutsche Welle ne invita la premiera filmului documentar „Acasa, în Marienfeld”. Este un film despre trecutul și prezentul locuitorilor din satul Marinefeld, fondat cu o sută de ani în urmă de germanii basarabeni. Eugeniu Popovici ne-a făcut câteva mărturii despre munca întregii echipe la acest documentar.

Acasa_in_Marienfeld

• O grădiniţă modernă ridicată din ruine la Mereni, Anenii Noi. Localitatea Mereni, Anenii Noi, a devenit miercuri cea de-a 26-a comunitate în care a fost inaugurată o grădiniță renovată și dotată în cadrul iniţiativei „Parteneriat Global pentru Educație”. Noua gradiniță va oferi acces la educatțe timpurie de calitate pentru 100 de copii de vârstă preșcolară.

Gradinita_Mereni

 Tot în Anenii Noi, grădinița din Hârbovăț a fost vizitată de câțiva oaspeți de peste hotare. Josephine Lutta KIYENJE şi Thomas Jeffrey RAMIN, ambii din Washington, ne-au spus că Moldova poate insira şi alte ţări atunci când este vorba de acţiuni în beneficiul copiilor. Iar Mariana Doina MOARCAȘ, Coordonator Superior de Proiecte, a revenit la Chișinău după jumătate de an și ne-a mărturisit că a descoperit noi lucruri frumoase realizate de comunităţi şi oficiali.

Mariana Doina MOARCAȘ, Coordonator Superior de Proiecte la Oficiul Băncii Mondiale, București.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.