Prima pagină / Evenimente / Știri pozitive la TV Moldova 1  /  Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 27 septembrie 2014

Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 27 septembrie 2014 imprimare

27.09.2014  

Emisiunea săptămânală „Ştiri pozitive” este difuzată în fiecare sâmbătă, la ora 13:00, la TV Moldova 1. Emisiunea readuce în vizorul publicului locuri, evenimente și lucruri pozitive, create de oameni.

Votează: 5.0/5 (7 Voturi )

Am revenit din vacanță cu multe vești bune și le împărtăşim cu bucurie.

În ediția din 27 septembrie 2014:

• Vocea copiilor cu cerinţe educaţionale speciale se va face auzită printr-o campanie. Eleonora este din Izbişte, Macar şi Ion sunt din Oniţcani, Maria este din Cocieri, iar Igor – din Criuleni. Fiecare dintre ei are o pasiune şi ne-au transmis printr-un video în care şi-au arătat abilităţile că au o nevoie specială. Toţi aceşti tineri sunt un exemplu demn de inspiraţie pentru alţi copii şi tineri cu nevoi educaţionale speciale că pot face pasul de la CES la Succes. 

De la CES la SUCCES

• Toamna începe cu pantofii lui Valentin Frunză. Toamna începe cu frunză. Cu Valentin Frunză, creatorul de pantofi care a fost unul dintre primii eroii ai ştirilor pozitive. 

Valentin Frunza

• „Comunicăm eficient cu familia”. Vara nu a fost pentru toată lumea o vacanţă. 200 de echipe comunitare din toată ţara, formate din educatori, asistenţi medicali şi asistenţi sociali, au participat în această vară la ateliere în care şi-au împărtăşit experienţa cum să comunice eficient cu familia.

Comunicam eficient cu familia

• „Uită o carte undeva” ca să se uite și alții în ea. Campania internaţională „Uită o carte undeva” a ajuns şi la Chişinău. Îndemnul nostru pentru toată lumea acum este să uite pe undeva o carte. Astfel şi alţi oameni se vor putea uita în ea.

Uita o carte undeva

Iată şi alte câteva vești bune:

• Cercetătorul Eugenia Bojoga, originară din Republica Moldova, a lansat cartea „Limba română – între paranteze". Cartea este o colecţie de articole, eseuri, studii despre limba română dintre Prut şi Nistru, din trecut şi din prezent.

• Sfârşitul de septembrie aduce doua ediţie a Festivalului Internaţional „CIVIC FEST: Moldova pentru cetățeni”. Festivalul reuneşte, pentru trei zile, la Chişinău oameni, proiecte şi parteneri din Republica Moldova şi Uniunea Europeană într-un dialog civic, schimb de bune practici şi proiecte inovatoare - toate în beneficiul cetăţenilor.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.