Prima pagină / Evenimente / Știri pozitive la TV Moldova 1  /  Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 24 ianuarie 2015

Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 24 ianuarie 2015 imprimare

23.01.2015  

În această ediție vom cunoaște ca de obicei oameni și evenimente pozitive.

Votează: 4.8/5 (5 Voturi )

O vom cunoaște pe Corina Cârlig, o tânără pictoriță care realizează portrete și picturi de care e greu să-ți rupi privirea. Vom afla ce muzică ascultă oamenii în căști. Vom merge le expoziția comemorativă a actorului Dumitru Fusu, care este vernisată în aceste zile Muzeul Național de Artă de la Chișinău. Și vom afla de la Doru Ciocanu care sunt lucrurile pe care trebuie să le învețe canadienii de la moldoveni.

• Corina Cârlig, autoarea portretelor în care oamenii se recunosc. Corina Cârlig este o tânără talentată care ne-a impresionat prin lucrările sale. Corina realizează portrete, a făcut până acum cam vreo 180. S-a desenat chiar și pe ea alături de soț și a spus că se simțea cam straniu să se vadă pe foaia ei.

Corina Cârlig

• Ce ascultați în căști? Copii, adolescenți, tineri, adulți... în fiecare zi îi vedem pe stradă, mulți și diferiți. Pe acești oameni pe care i-am oprit din mersul lor îi unește un lucru: sunt cu căștile în urechi. Dar ne-am gândit oare vreodată ce anume ascultă ei? În una din zilele acestei săptămâni am avut curiozitatea să-i întrebăm și acum vă prezentăm câteva din răspunsuri.

Ce ascultați în caști?

• Expoziția comemorativă Dumitru Fusu. Mai mult de 70 de lucrări grafice ale actorului Dumitru Fusu pot fi admirate până la 15 februarie, la Muzeul Național de Arte, într-o expoziție comemorativă , organizată de familie. Iar pentru cei care nu reușesc să ajungă până atunci, noi vă invităm să le vedeți chiar acum.

Expoziție comemorativă Dumitru Fusu

• Videografic | 10 lucruri pe care canadienii le-ar putea învăța de la moldoveni: Doru Ciocanu. În câteva dintre edițiile precedente am prezentat lucruri pe care moldovenii ar putea să le învețe de la alte țări: Franța, Olanda, Spania, Estonia. Acum Doru Ciocanu din Canada s-a întrebat dacă alții pot învăța ceva de la moldoveni. „Să vedem, poate avem și noi ceva frumos, util și autohton, cu care să le predăm lecții altora”, spune Doru Ciocanu.

10 lucruri pe care canadienii le-ar putea învăța de la moldoveni: Doru Ciocanu

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.