Prima pagină / Evenimente / Știri pozitive la TV Moldova 1  /  Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 7 martie 2015

Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 7 martie 2015 imprimare

06.03.2015  

Vom cunoaște, ca de obicei, oameni și locuri pozitive. Doar că de această dată acești oameni sunt femei, iar locul în care acestea își desfășoară munca cu pasiune și dăruire este Sistemul Afacerilor Interne.

Votează: 5.0/5 (5 Voturi )

Lina, Tatiana, Olga și Elena sunt femei care inspiră şi pot servi drept exemplu și chiar model pentru tinerele care vor să aleagă o profesie. Astfel încât în Sistemul Afacerilor Interne din Moldova să activeze cu mult mai multe femei, depăşind cifra de astăzi de 17 procente.

• Lina Ochișor este inspector de patrulare. Împreună cu colegii ei, are grijă și ține sub control ordinea publică din oraș, mai exact ordinea publică a sectorului Rîșcani din capitală. Spune că este o onoare să activeze în Sistemul Afacerilor Interne și să fie în serviciul statului. Îndemnul ei pentru femei este să creadă în forțele proprii și să tindă spre o dezvoltare continuă.

Lina Ochișor

• Tatiana Gulea este inspectoare superioară, chinolog în cadrul Centrului Chinologic, locotenent de poliție. Am surprins-o în timp ce făcea exerciții de antrenare cu câinele Heart. Ea îl mai numește Hariton. Spune că el îi este nu doar coleg, dar și prieten. Cât despre specialitatea pe care a ales-o, Tatiana spune că specialist chinolog poate lucra doar un om căruia îi plac animale. „Și cred că femeia are calitățile necesare: răbdare, rezistență și atenție. De aceea obținem aici rezultate la fel de bune ca bărbații”, mărturisește Tatiana Gulea.

Tatiana Gulea

• Olga Ialovenco este inspectoare cavaleristă, plutonier de poliție. Colegul și prietenul ei este calul cu care lucrează și pe care îl antrenează. Olga este nedespărțită de el și vine să-l vadă și să-l îngrijească chiar și în zilele libere, și mai ales în concediu. Mai zice că și-ar dori ca mai multe femei să fie angajate în plutonul de cavalerie. „E și frumos, e și prestigios și, în plus ești mereu la înălțime”, zice Olga Ialovenco. 

Olga Ialovenco

• Elena Tanas este o altă femeie care inspiră. E salvatoare în Detașamentul de Salvare, alpinist. Salvează oamenii de la înălțimi, adâncimi și situații excepționale. Ea spune că femeile nu trebuie să se oprească la ceea ce știu și pot, ele trebuie să încerce mereu lucruri noi. „Serviciul de Salvare asta și presupune: să nu te oprești la ce știi, aici ești în permanentă căutare”, afirmă Elena Tanas.

Elena Tanas

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.