Prima pagină / Evenimente / Știri pozitive la TV Moldova 1  /  Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 21 martie 2015

Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 21 martie 2015 imprimare

21.03.2015  

Suntem încă în luna martie, iar în ediția de astăzi vom continua, aşa cum am promis, să prezentăm femei care inspiră curaj și admirație prin munca pe care o fac. Vom cunoaște încă 5 dintre ele. Și vom merge la evenimentul de lansare a Campaniei de informare pentru copii „Cunoaşte-ţi drepturile împreună cu noi”.

Votează: 5.0/5 (4 Voturi )

Aliona, Doina, Cristina, Diana și Maia sunt femei care-și desfășoară munca cu dăruire și pasiune. Au fost inspirate de tați, bunei sau pur și simplu au vrut să facă un bine societăţii, chiar dacă asta sună oarecum patetic.Poartă uniforma cu mândrie și îndeamnă femeile să aleagă o profesie în Sistemul Afacerilor Interne. Aici pot fi şi frumoase, şi eficiente.

Doina Savoi

• Doina Savoi este locotenent-major de poliție, șef de schimb al unității control de frontieră, Sectorul Poliției de Frontieră „Ungheni”, Direcția Regională VEST. Doina spune că niciodată nu a fost de acord cu afirmația că: „în Poliție și armată nu este loc pentru femei”. Ea de mic copil știa că va fi polițist. Şi cel mai mult a inspirat-o tatăl ei, care din 1991 până în prezent activează în Poliția de Frontieră.

Cristina Schimbov

• Și Cristina Schimbov a fost inspirată în alegerea profesiei de tatăl ei, care tot a fost polițist. Îl vedea întotdeauna mulțumit de ceea ce face, iar asta o motiva și mai mult să îmbrățișeze o astfel de carieră. Cristina este ofiţer superior pe cauze excepţionale din cadrul Direcţiei Generale Urmărire Penală, căpitan de poliţie. Spune că, dacă ar întoarce timpul înapoi, cu siguranță ar alege aceeași profesie.

Diana Botnariuc

• Diana Botnariuc și-a ales profesia de psiholog în Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al Ministerului Afacerilor Interne. Deoarece, spune ea, această specialitate o ajută să se dezvolte profesional și personal în permanență. Şi asta valorează mult pentru ea. Diana este medicul sufletului, adică psiholog. Ea ajută oamenii să găsească puteri pentru a depăși greutățile și încercările din viaţă.

Aliona Donea

• Aliona Donea este căpitan de poliţie, șef de schimb la Sectorul Poliție de Frontieră „Tudora 2”, Direcția Regională EST. Aliona afirmă că profesia pe care o alege fiecare dintre noi ne caracterizează. Iar ea și-a ales-o din dragostea pentru patrie. Şi se mândrește că este prima care întâmpină și salută oamenii care vin în țara noastră.

Maia Cretu

• Maia Crețu este carabinier şi activează în Sistemul Afacerilor Interne din vara anului 2014. A inspirat-o catedra militară, pe care a făcut-o în timpul studiilor universitare. Datorită acestei experiențe, Maia a înțeles că dorește să urmeze o asemenea carieră, deoarece aprecia seriozitatea și profesionalismul oamenilor din serviciu.

Cunoaşte-ţi drepturile împreună cu noi

Recent, Inspectoratul General al Poliţiei în comun cu Reprezentanţa în Republica Moldova a Fundaţiei Terre des Hommes au lansat Campania de informare pentru copii „Cunoaşte-ţi drepturile împreună cu noi”. Campania oferă soluții la problema discriminării copiilor în primele etape ale contactului acestora cu sistemul de justiției din țară. 

 Copiii, dar și părinții vor fi informați în cadrul Campaniei „Cunoaște-ți drepturile împreună cu noi” despre drepturile lor, despre structurile și persoanele de referință cărora să se adreseze în cazul în care le sunt încălcate drepturile. Iată câteva mărturii de la inițiatorii, partenerii și organizatorii iniţiativei.

Aliona Donea Cristina Schimbov Diana Botnariuc Doina Savoi Maia Cretu
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.