Prima pagină / Evenimente / Știri pozitive la TV Moldova 1  /  Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 11 aprilie 2015

Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 11 aprilie 2015 imprimare

11.04.2015  

Ouă încondeiate, tricouri pictate, o cămașă într-o carte, o invitație la Conferința Orientare Profesională și femeile profesioniste din programul „INSPIR-O”. Oameni, lucruri și evenimente pozitive în emisiunea Ştiri pozitive la TV Moldova 1 din 11 aprilie.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

În această ediție vom încondeia ouă, acum în ajun de Sfintele Sărbători de Paști, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală. Vom colora nu doar ouă, dar și tricouri împreună cu MONNArte. Am anunțat săptămâna trecută că Augustina Șiman a lansat a treia carte, intitulată „Cămașa lui”, iar acum vom asculta emoțiile ei de după lansare, dar și ale persoanelor apropiate Augustinei. Îl vom cunoaște pe Gicu Stolear, care are și o invitație pentru toată lumea. Și vom fi prezenți la evenimentul de networking din cadrul Programului Național de Mentorat pentru Femei din Sistemul Afacerilor Interne, „INSPIR-O”.

Incondeierea oualor de Pasti

• Atelier de încondeiere a ouălor de PaștiMuzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală organizează și găzduiește pentru a 12-a oară tradiționalul Atelier de încondeiere a ouălor de Paști. În această săptămână am mers și noi ca să cunoaștem oamenii care participă la Atelier și desigur tehnici de încondeiere a ouălor.

MONNArte la Chișinău

Primăvara ta MONNArte la ChișinăuA venit de la Bucureşti cu picturi pe tricouri si rochiţe. O actriţă cu pasiuni artistice diverse şi-a prezentat 40 de lucrări într-un local de la Chişinău, bucurînd privirile celor veniţi la eveniment, cu fluturi imortalizați manual pe stofă, cu flori, dar și cu personaje din literatura și folclorul românesc. Simona Buşoiu, iubita unui basarabean, s-a îndrăgostit și de Moldova chiar dacă acum a fost la a două sa vizită aici și spune că s-ar muta la Chișinău fără nici o ezitare.

Augustina, Camasa lui.

„Cămaşa lui” de Augustina Șiman – lansarea oficială a cărţiiAugustina Șiman, autoarea care la 23 de ani a reuşit să fie admirată de cititori și cunoascută, şi-a lansat a treia carte, intitulată – „Cămaşa lui”. Familia, prietenii, dar și oamenii care nu o cunoșteau personal, dar cunoșteau bine ce scrie, au fost alături de Augustina Șiman la evenimentul de lansare a celei de a treia cărți scrise de Augustina. Astfel încât, mai mult de 200 de oameni și-au dedicat o seară de vineri lansării cărții „Cămașa lui”.

Conferinta de orientare profesionala

Logos Group Company revine cu o nouă conferințăGicu Soltear este coordonatorul unui club de discuții intelectuale și anunță că echipa lor revine cu o nouă conferință - „Orientarea profesională”. Scopul acesteia este de a ajuta tinerii să-și aleagă meseria care o vor practica cu multă dragoste și pasiune în viitor. Gicu spune că mulți tineri ajung în anul I , II de facultate și înțeleg că nu au ales profesia potrivită, iar această conferință are scopul de a ajuta elevii în acest sens, chiar și cei care sunt deja la colegii.

INSPIR-O.

„INSPIR-O”: Mentoratul în secolul XXIProgramul Național de Mentorat pentru Femei din Sistemul Afacerilor Interne: „INSPIR-O” a organizat la începutul acestei săptămâni un eveniment de networking  pentru femeile din Sistemul Afacerilor Interne, pentru ca acestea să-și sporească nivelul de leadership, competențele personale și să avanseze în cariera aleasă.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.