Prima pagină / Evenimente / Știri pozitive la TV Moldova 1  /  Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 18 aprilie 2015

Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 18 aprilie 2015 imprimare

17.04.2015  

În această ediție: Premiul European pentru Patrimoniu Cultural acordat Moldovei - o discuție cu Ion Stefanita. Premiul național de fotografie care l-a inspirat pe tânărul Cristian Barancean să descopere o parte mai puțin cunoscută - partea frumoasă a Moldovei. Și vești bune din Estonia de la pictorul Anatol Triboi și Ambasadorul Victor Guzun.

Votează: 4.8/5 (4 Voturi )

Vom împărtăşi, împreună cu Ion Ştefăniţă, vestea bună despre obţinerea de către Republica Moldova a Premiului European pentru Patrimoniu Cultural. Vom întreba mai mulți oameni despre cine îşi amintesc cu emoţii pozitive în aceste zile. Îl vom cunoaște pe Cristian Baracean, tânărul fotograf care vede Moldova în culori vii care dau viaţă peisajelor. Vom avea o întâlnire la Tallinn cu pictorul moldovean Anatol Triboi, cel care a adus culorile cerului şi dealurilor de la Nisporeni în capitala Estoniei. Şi vom purta un dialog, tot la Tallinn, cu Ambasadorul moldovean Victor Guzun, despre ce putem învăţa din reuşitele Estoniei.

Ion Ștefăniță

 Ion Ştefăniţă despre Premiul European pentru Patrimoniu Cultural obținut de Moldova. Această săptămână ne-a adus şi bucuria acordării pentru Republica Moldova a Premiului Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural, considerat cel mai prestigios premiu în domeniu. Bucuria acestei veşti a fost împărtăşită cu echipa de la Ştiripozitive.eu de către Directorul Agenţiei de inspectare şi restaurare a monumentelor, Ion Ştefăniţă.

Cum ați sărbătorit Paștele?

• Cum ați sărbătorit Paștele? De la prestigiosul premiu european pentru Moldova la alte bucurii, mai personale. Am întrebat mai multă lume despre câte ouă au vopsit în aceste zile şi despre oamenii pe care şi-i amintesc acum cu emoţii pozitive. 

Cristian Barancean

• Cristian Barancean: tânărul fotograf care vede Moldova în culori vii. Cristian Baracean este un tânăr fotograf din Glodeni, care a obţinut locul întâi la un concurs naţional de fotografie. Iar asta l-a motivat să descopere o parte mai puţin cunoscută, partea frumoasă, a Moldovei.

Anatol Triboi

• Anatol Triboi – pictorul care a luat o bucată de Moldova cu el în EstoniaPictorul Anatol Triboi a luat cu el în Estonia o bucată de Moldova, care continiuă să-l inspire acolo, la Tallinn. 

Victor Guzun

Ambasadorul Victor Guzun despre ce putem învăţa din reuşitele EstonieiAmbasadorul Republicii Moldova în Republica Estonia, Victor Guzun, a împărtăşit într-un interviu care poate fi urmărit integral pe Știripozitive.eu mai multe exemple de reuşite din Estonia care pot fi contagioase pentru Moldova.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.