Prima pagină / Evenimente / Știri pozitive la TV Moldova 1  /  Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 2 mai 2015

Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 2 mai 2015 imprimare

02.05.2015  

Îl vom cunoaște pe dansatorul și coregraful Valeri Burlacu, în săptămâna în care am marcat Ziua Internațională a Dansului. Vom sta de vorbă cu unul dintre cei mai în vârstă oameni din satul Ustia, raionul Dubăsari – Feodor Chirilov. Vom face cunoștință cu Vasea, prima imprimantă tridimensională din Moldova. Și vom merge la deschiderea proiectului „Bettery”, care îi ajută pe tineri să se dezvolte personal. Și vom afla de la Ana-Maria Vasilache-Verdeș care sunt cele 10 lucruri din Marea Britanie care o fac cu adevărat mare.

Votează: 5.0/5 (4 Voturi )

Dansul coregrafului Valeri Burlacu a ajuns la majorat. Valeri Burlacu de săptămâna trecută nu mai este burlac, dar nu despre aceasta vom vorbi în materialul ce urmează, ci despre dansul care îi este pasiune de mai mult de 18 ani. De 5 ani, Valeri Burlacu învață copiii, tinerii şi adulţii să danseze. De Ziua Internațională a Dansului el ne-a povestit despre primii lui pași în ritm de dans, despre reușite și despre discipolii cu care se mândrește.

Valeri Burlacu

Feodor Chirilov: „Cui nu-i place unde trăiește? Rămâneți la cuibul vostru”. Feodor Chirilov are 95 ani, este unul dintre cei mai în vârstă oameni din satul Ustia. El ne-a povestit ce a învățat de la viață, care a fost și este mâncarea lui preferată, iar la final a oferit câteva sfaturi nouă, tinerilor.

Feodor Chirilov

Prima imprimantă tridimensională accesibilă în Moldova. Tot mai des auzim despre Imprimarea tridimensională. Un raport realizat recent prezice că Europa va deveni liderul global în domeniul imprimării 3D. Acest magic instrument creează orice obiect pe care ți-l dorești. Alexandru Iscenco şi colegii lui au adus prima imprimantă de acest fel la noi în țară. Iar noi am testat-o în această săptămână, imprimând logo-ul știri pozitive.

3D în Moldova

• Deschiderea proiectului BETTERY. „Bettery” este proiectul care ajută 40 de tineri să-și formeze deprinderi specifice oamenilor de succes și să se dezvolte personal. Am fost prezenți la deschiderea acestui proiect, iar în continuare vă prezentăm în vorbe și imagini entuziasmul echipei și al participanților.

BETTERY

Videografic |10 lucruri din Marea Britanie care o fac cu adevărat mare: Ana-Maria Vasilache-Verdeș. Ana-Maria Vasilache-Verdeș ne-a transmis 10 lucruri din Marea Britanie care pot inspira Moldova, iar noi le-am dat viață într-un videografic.

Videografic |10 lucruri din Marea Britanie care o fac cu adevărat mare: Ana-Maria Vasilache-Verdeș

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.