Prima pagină / Evenimente / Știri pozitive la TV Moldova 1  /  Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 6 iunie 2015

Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 6 iunie 2015 imprimare

08.06.2015  

În ediția de astăzi vom cunoaște ca de obicei oameni, lucruri, locuri și evenimente pozitive.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Veștile bune vin în primul rând de la copii, mai ales că este anotimpul lor și a fost și ziua lor, la 1 iunie. Am fost în această săptămână la o grădiniță. Și i-am întrebat pe copiii bineînțeles despre dragoste, despre dragostea de țară și despre ceea ce înseamnă pentru ei Moldova. Și am avut parte de răspunsuri emoționante. Am mai fost de Ziua Internațională a Copiilor și la Troleybook – biblioteca pe roți, unde am surprins și copii, și adulți. Tot în ediția de astăzi vom discuta și cu pictorul mult îndrăgit de copii, Lică Sainciuc. Și pentru că e vară deja, vom discuta cu hair stilistul Andrei Cocieru. Ca de obicei el ne va da sfaturi utile, azi, despre îngrijirea podoabei capilare la femei și bărbați. Iar cu Ana și Olga vor vorbi despre ceea ce le place cel mai mult femeilor – bijuteriile.

Coperta_Copii_despre_Moldova

• Copiii vorbesc despre Moldova. „Moldova este casa mea”, „Moldova înseamnă pace… și dragoste”, „Moldova este țara pe care o iubesc și cu care mă mândresc”, sunt doar câteva dintre mărturiile copiilor de la grădiniță, pe care i-am surprins jucându-se afară și i-am întrebat ce înseamnă Moldova.

Troleibook

• Troleibook - biblioteca călătoareBiblioteca  „B. P. Hasdeu” a venit în aceste zile mai aproape de copii, într-un troleibuz. Un troleibuz pe care l-au desenat în culori vii și l-au făcut comod și original pentru lectură. În biblioteca călătoare am găsit zeci de copii, dar şi maturi, care examinau minuţios cărţile de pe rafturi pentru a-şi alege una. Troleybook-ul a fost instalat, în vara anului 2014, în Parcul Valea Trandafirilor. Anul acesta, el a fost adus în Parcul Valea Morilor. Biblioteca cuprinde sute de cărți, reviste pentru gospodine și chiar cărți pentru tinerii ingineri.

Lica Sainciuc

 O seară în culori cu maestrul Lică Sainciuc. De la bibilioteca călătoare tot la cărți. Mai exact, la cel care ne-a făcut să îndrăgim mai mult cărțile pentru copii: „Alfabetul cu povești”, „Albinuța”, „Scufița Roșie”, „Cenușăreasa”, pentru că erau și frumos desenate și colorate. Desigur, este vorba de Lică Sainciuc, care în aceste zile a făcut o seară mai colorată la o librărie din Chișinău. Pictorul Lică Sainciuc a ilustrat peste o sută de cărți, iar în aceste zile a lansat câteva cărți noi pentru copii în colecția „Codobelc”.

Andrei Cocieru

• Cum este corect să avem grijă de părul nostru – sfaturi de la hair stilistul Andrei Cocieru. Andrei Cocieru este stilistul care știe cum să facă o om să se simtă frumos și special. El spune că e este nevoie doar de o frezură sau coafură potrivită. L-am întrebat acum, la începutul verii, cum este corect să avem grijă de părul nostru. Și pot privi acest material chiar și bărbații, pentru că le-a dat sfaturi și lor.

BijuteriiSP

Ana Popova: „Am vrut ca femeile din toate colțurile lumii să poarte bijuteriile noastre”Și dacă Andrei a vorbit despre actualitatea accesoriilor, atunci surorile Ana și Olga de șase ani se ocupă cu confecționarea acestora. Femei din toate colțurile lumii poartă coliere, cercei, inele și brățări făcute cu multă grijă și acuratețe de ele. Chiar dacă nu au o specialitate în acest domeniu, Ana și Olga se bucură de succes, atât în țară, cât și peste hotarele ei. În reportajul ce urmează ele ne povestesc ce bijuterii preferă femeile din Franța, Spania, Africa și desigur ce preferă femeile Moldova.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.