Prima pagină / Evenimente / Știri pozitive la TV Moldova 1  /  Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 12 octombrie 2013

Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 12 octombrie 2013 imprimare

11.10.2013  

Emisiunea săptămânală „Ştiri pozitive” este difuzată în fiecare sâmbătă, la ora 13:00. Proiectul diversifică produsele media de pe piață și este menit să readucă în vizorul publicului locuri, evenimente și lucruri pozitive, create de oameni.

Votează: 4.7/5 (6 Voturi )

În această ediție din 12 octombrie 2013:

Când pleci, îţi iei doar amintirile. Nu şi profesia. Să recunoaştem: atunci când pleacă în străinătate să muncească, medicii din Moldova îşi pot lua doar amintirile, nu însă întotdeauna şi profesia. Şi în toată această poveste dramatică, Ministerul Sănătăţii şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii a găsit un element pozitiv: "Cu fiecare lucrător medical e acasa, Moldova e mai sănătoasă!". Iată cîteva scene din trecutul şi prezentul unui medic şi al unei asistente medicale din Moldova, plecaţi la munci undeva în Europa. Dacă ne emoţionează asta, înseamnă că avem puterea de a face din asta o poveste cu final fericit.

moldova_sanatoasa

"Asta e Moldova": un film pentru Paricipanții la Forumul Societății Civile a Parteneriatului Estic. Ei iată, că Moldova poate fi nu doar sănătoasă, ci și frumoasă. Participanții la Forumul Societății Civile a Parteneriatului Estic, desfășurat la Chișinău nu au reușit să vadă în cele două zile de eveniment, toată Moldova. Noi însă i-am plimbat prin cele mai frumoase locuri, într-o călătorie virtuală cu oameni, locuri și  lucruri pozitive.

i_love_moldova

• Parteneriat Global pentru Educaţie: Formarea mentorilor | Video. Acum, într-un anotimp în care a început școala, constatăm că cei care au învățat în vacanța de vară a elevilor au fost educatorii și profesorii. I-am vizitat atunci cînd participau la program de mentorat în educația și dezvoltarea timpurie a copilului. 

mentorat

 "Reflecții de toamnă" la TV Moldova 1: Igor Guzun. „Profesorul este cel care îl ajută pe copil să-şi descopere talentul şi aplicarea spre anumite lucruri, care să-l ajute să reuşescă în viaţă”, spune Igor Guzun în Reflecţiile sale de toamnă.

reflectii_de_toamna

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.