Prima pagină / Evenimente / Știri pozitive la TV Moldova 1  /  Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 7 decembrie 2013

Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 7 decembrie 2013 imprimare

07.12.2013  

Emisiunea săptămânală „Ştiri pozitive” este difuzată în fiecare sâmbătă, la ora 13:00. Proiectul diversifică produsele media de pe piață și este menit să readucă în vizorul publicului locuri, evenimente și lucruri pozitive, create de oameni.

Votează: 5.0/5 (5 Voturi )

În această ediție din 7 decembrie 2013:

• Tablouri mai puțin cunoscute semnate de pictorul Mihai Grecu. În aceste zile, la Muzeul Național de Artă al Moldovei, pictorul Mihai Grecu poate fi redescoperit, într-o expoziție comemorativă, cu 20 de tablouri mai puţin cunoscute. Aici vestea bună este următoarea: chiar dacă expoziţia este postumă, arta lui Mihai Grecu este încă în viaţă.

mihai_grecu

• Startup Weekend Moldova 2013 în memoria camerei noastre de filmat. În Republica Moldova inițiativa Startup Weekend a ajuns la cea de-a CINCEA ediție. Startup Weekend Moldova este un eveniment de 54 de ore, care oferă, cu sprijinul mentorilor şi juriului, condiții, motivaţii şi resurse pentru tineri entuziaști și echipe să-și lanseze proiectele online și să-și transforme ideile în afaceri. În acest an competiţia a fost câştigată de echipa care a creat platforma “De la Țară”.

startup_weekend

• Motociclete la sat. “De la țară” vom merge tot la țară pentru a urmări niște motociclete care sunt pentru drum de țară și, așa cum spun posesorii lor, „mai mult pentru dealuri”. Consumă 4 litri la suta de kilometri şi ce să-ţi doreşti mai mult în aceste timpuri!

motociclete

•"Ultima șansă" de Emil Loteanu, recitată de doamna Vera Mereuță. Doamna Vera Mereuță ne-a făcut o mărturie după ce a recitat poezia lui Emil Loteanu “Ultima șansă”. „Aș vrea ca societatea noastră, în zbuciumatele zile de astăzi, mă refer și la conducerea țării, și la noi, muritorii de rând, să se gândească sincer și cu conștiință de sine să nu ratăm acea ultimă șansă”, ne-a îndemnat doamna Mereuță.

vera_mereuta

• După o nuntă de 5 zile, 50 de ani împreună: Axenia și Alexei Panfile din Ustia, Criuleni. Ea avea 18 şi el - 23. Şi de atunci au fost împreună. Dacă în cărţi există şi câte un veac de singurătate, în viaţa adevărată există romane de dragoste în care eroii au fost de jumătate de secol împreună. Axenia şi Alexei Panfile din satul Ustia, raionul Criuleni, şi cei trei copii ai lor au ştiut asta din propria viaţă.

Axenia_Alexei_Panfile

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.