Prima pagină / Evenimente / Știri pozitive la TV Moldova 1  /  Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 1 februarie 2014

Ştiri pozitive la TV Moldova 1 | Emisiune din 1 februarie 2014 imprimare

01.02.2014  

Emisiunea săptămânală „Ştiri pozitive” este difuzată în fiecare sâmbătă, la ora 13:00. Proiectul diversifică produsele media de pe piață și este menit să readucă în vizorul publicului locuri, evenimente și lucruri pozitive, create de oameni.

Votează: 5.0/5 (5 Voturi )

În ediția din 1 februarie:

• Mărturii mişcătoare ale bucuriei la Ratuș și Țânțăreni, Telenești. În Moldova unele vise se împlinesc şi iarna. În satele Ratuș și Țânțăreni s-a împlinit recent un vis mai vechi al copiilor şi adulţilor. Grădiniţele din Ratuş şi Ţânţăreni sunt cea de-a 6-a și a 7-a instituție preșcolară renovată și dotată în cadrul Parteneriatului Global pentru Educaţie. Această iniţiativă care îi ajută pe copii să crească Oameni Mari a adunat împreună eforturile mai multor oameni, organizaţii, instituţii: comunitatea locală, administraţia raională, Ministerul Educaţiei, Banca Mondială, UNICEF.

ratus_tantareni 

• Oamenii secolului 20 în lucările artistului Emil Childescu. De la oamenii mici care vor să ajungă oameni mari în secolul 21 la oamenii secolului 20. Expoziția de pictură, grafică și sculptură a artistului Emil Childescu - „Oamenii secolului 20”, a rămas în memoria camerei noastre de luat vederi. Vestea bună legată de închiderea expoziției, la 12 ianuarie, este că acum puteți merge virtual să o vizitați acum împreună cu noi.

expozitie

• Drumul cărţii „Plimbări prin lumină” de la lansare până în bibliotecile ţării. La lansarea cărții “Primblări prin lumină”, autorul Sergiu Botezatu a promis că acest volum va ajunge în bibliotecile din localităţile ţării. Am urmărit cu aceste cuvinte încep să se transforme în fapte. Şi, cu această ocazie, am aflat şi bucuriile bibliotecarilor la început de an. 

sergiu_botezatu

• Circul din Chişinău, o nouă reprezentaţie. Circul din Chişinău a dat, la sfârşitul anului trecut, o reprezentaţie sub cupolele Centrului Internaţional de expoziţii MoldExpo, în speranţa că 2013 va fi ultimul an în care artiştii evoluează la Chişinău cu circul închis.

reprezentatie_circ

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.