Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Au fost desemnaţi cei mai talentaţi tineri ai anului 2014

Au fost desemnaţi cei mai talentaţi tineri ai anului 2014 imprimare

13.11.2014  

La 12 noiembrie, la Palatul Republicii s-a desfăşurat unul dintre cele mai semnificative evenimente ale anului pentru tineret, Gala Premiilor pentru Tineret 2014, organizat de către Ministerul Tineretului şi Sportului.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Organizat în scopul încurajării participării tinerilor în viaţa socială, economică, culturală şi politică a ţării, evenimentul a prilejuit premierea tinerilor cu potenţial înalt de dezvoltare care s-au remarcat  în mod deosebit pe parcursul anului în domeniul ştiinţei şi tehnicii, literaturii şi artei, precum şi activismului civic, anunță Ministerul Tineretului și Sportului.

Gala Premiilor pentru Tineret 2014

La ceremonie au participat Prim-ministrul Republicii Moldova Iurie LEANCĂ, Ministrul Tineretului şi Sportului Octavian BODIŞTEANU, Viceminiștrii Tineretului și Sportului Sergiu STANCIU și Dragoș HÎNCU, reprezentanți ai organizațiilor internaționale, alte oficialităţi.

Iurie Leancă

Prim-ministrul Iurie LEANCĂ a adresat un mesaj tuturor tinerilor din RM, celor care reprezintă „o resursă de energie și curaj, arhitecții viitorului’’. Totodată, Premierul a menționat că tinerii sunt „aliatul de nădejde în parcursul european al Republicii Moldova”, aceștia fiind dispuși să pună umărul la edificarea țării, iar Guvernul este dator să-i sprijine pe această cale.  

Octavian Bodișteanu

Ministrul Tineretului şi Sportului Octavian BODIŞTEANU a menţionat că sursa cea mai valoroasă a Moldovei sunt oamenii săi, în mod deosebit, tinerii, încurajând implicarea activă a acestora în dezvoltarea ţării. Oficialul a salutat aprobarea Strategiei Naţionale de Tineret 2014–2020, subliniind că aceasta „va crea condiţiile necesare pentru a asigura tinerilor oportunităţi egale de dezvoltare”.

Din numărul total de 28 de finalişti, au fost desemnaţi şase laureaţi, care au primit trofeul şi un premiu de 12.000 lei fiecare.

Știință și TehnicăOleg Palamarciuc, pentru lucrarea „Activizarea reactivilor organici prin coordonare pentru sinteza materialelor inovative”; Victoria Vudu, pentru cercetări ştiinţifice în domeniul medicinii dentare.

Diana Văluță

Literatură și artăSergiu Cogut, pentru lucrarea „Dialogism: Polifonie, Carnavalesc”; Diana Văluţă, pentru albumul „Cîntecul e toată viața mea”.

Gala Premiilor pentru Tineret 2014

Activism CivicAlexandru Işcenco, pentru realizarea unor activităţi de succes în domeniul antreprenoriatului social; Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale, pentru organizarea concursurilor de jocuri intelectuale şi consultarea tinerilor în practicarea jocurilor intelectuale.

Totodată, Ministerul Tineretului şi Sportului a oferit premii în scopul încurajării activităţii consiliilor locale pentru tineret din republică, a centrelor de resurse pentru tineret şi a specialiştilor de tineret.

Gala Premiilor pentru Tineret 2014

Pentru participare activă la viaţa publică şi promovarea cetăţeniei active a fost premiat Consiliul local al tinerilor din mun. Chişinău (10 000 de lei).

Pentru participare activă la implementarea politicilor de tineret la nivel regional și național – Centrul de resurse pentru  tineret DACIA (15 000 de lei).

Gala Premiilor pentru Tineret 2014

Pentru dedicaţie şi profesionalism, au fost premiaţi următorii specialiştii de tineret: specialistul de tineret al anului 2014 din administraţia publică locală de nivelul I Svetlana Budişteanu, specialist de tineret în cadrul primăriei satului Varniţa (10 000 de lei); specialistul de tineret al anului 2014 din administraţia publică locală de nivelul II Tatiana Lazăr, specialist principal în domeniul tineret şi sport, Direcţia Raională de Învăţămînt Tineret şi Sport din Raionul Ungheni (10 000 de lei); menţiune pentru Constantin Cociurcă, specialist în domeniul tineretului şi sportului în cadrul Aparatului Preşedintelui din raionul Călăraşi (6000 de lei).

De asemenea, în cadrul ceremoniei a fost desemnată Capitala Tineretului 2015- oraşul Sângerei, localitate în cadrul căreia pe parcursul unui an vor fi concentrate activităţile de tineret ale autorităţii publice locale, ONG regionale şi naţionale, organizaţii internaţionale, precum şi ale Ministerului Tineretului şi Sportului. Anterior, titlul de „Capitală a Tineretului” a fost deţinut de către oraşele Ungheni (2011), Cahul (2012), Ialoveni (2013), iar în anul curent – de Soroca.

Gala Premiilor pentru Tineret 2014 Gala Premiilor pentru Tineret 2014 Gala Premiilor pentru Tineret 2014 Gala Premiilor pentru Tineret 2014 Gala Premiilor pentru Tineret 2014 Gala Premiilor pentru Tineret 2014 Gala Premiilor pentru Tineret 2014 Gala Premiilor pentru Tineret 2014 Gala Premiilor pentru Tineret 2014 Gala Premiilor pentru Tineret 2014 Gala Premiilor pentru Tineret 2014 Gala Premiilor pentru Tineret 2014 Gala Premiilor pentru Tineret 2014 Gala Premiilor pentru Tineret 2014 Gala Premiilor pentru Tineret 2014 Gala Premiilor pentru Tineret 2014 Gala Premiilor pentru Tineret 2014 Gala Premiilor pentru Tineret 2014 Gala Premiilor pentru Tineret 2014 Gala Premiilor pentru Tineret 2014
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.