Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Flash mob la Atena: „Noi, moldovenii din Grecia, trimitem mesaj de consolidare și solidaritate moldovenilor din întreaga lume”

Flash mob la Atena: „Noi, moldovenii din Grecia, trimitem mesaj de consolidare și solidaritate moldovenilor din întreaga lume” imprimare

11.11.2014  

Cetățenii moldoveni stabiliți în Grecia, au organizat duminică, 9 noiembrie, un flash mob cu genericul „Dacă-ți pasă, ieși la vot!”.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Peste 80 de moldoveni, maturi și copii, au venit în piața Monastiraki din centrul capitalei elene pentru a transmite, în aceeaşi voce îndemnul către moldovenii de pretutindeni, să meargă la vot și să susțină parcursul european ales de Republica Moldova.

„Noi, moldovenii din Grecia, trimitem mesaj de consolidare și solidaritate moldovenilor din întreaga lume: să iasă la vot la alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Votul diasporei este important pentru un viitor European al țării noastre”.

Diaspora a venit cu mai multe apeluri către conaționali: „Votăm pentru progresul țării noastre, votăm pentru viitorul copiilor noștri, votăm toți împreună”,”Dacă-ți pasă – ieși la vot”, „Soarta țării noastre este în mâinile noastre, toți cetățenii Republicii Moldova suntem datori să ieşim la vot”.

„Marele gânditor grec Platon spunea că una din pedepsele pentru refuzul de a participa la viața politică este aceea că vei fi condus de inferiorii tăi. Lecția moldovenii și-au învățat-o de multe ori, prin urmare, nu lăsa pe alții să fie pe rol de protagonişti ai vieții tale și nu lăsa pe nimeni să planifice și să decidă în numele tău. Pentru că, atunci când altcineva hotărăște pentru tine, atunci tu un ești liber, iar libertatea este dreptul și datoria noastră față de noi înșine, de copiii noștri și de patria noastră”, a menționat în cadrul evenimentului Svetlana Lisagor Vergis, Președinta Uniunii de prietenie Moldo-Elene „Alexandru Ipsilantis”.

Consiliul de conducere al Uniunii de prietenie Moldo-Elene „Al. Ipsilantis”

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.