Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  La Chișinău va avea loc primul Forum Național al Avocatelor

La Chișinău va avea loc primul Forum Național al Avocatelor imprimare

26.11.2014  

În cadrul forumului, avocatele vor iniția un dialog cu reprezentanții Ministerului Justiției, Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Ministerului Sănătății, dar și ai Uniunii Avocaților.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

CINE: Femeile avocate, cu susținerea Programului „Femeile în politică”, implementat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în parteneriat cu Fundația Est-Europeană și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, cu susținerea financiară a Guvernului Suediei

CE: Solicitarea adoptării măsurilor de asigurare a participării și reprezentării adecvate a femeilor în politică și în procesele de luare a deciziilor

UNDE: Leogrand Convention Center, sala Răut

CÂND: Joi, 27 noiembrie, ora 12:00

IMPORTANT:  Avocatele din R. Moldova se vor întâlni în cadrul unui forum pentru a discuta despre subreprezentarea femeilor în politică şi în procesele de luare a deciziilor, dar şi despre problemele structurale cu care se confruntă avocatele, cum ar fi situaţia discriminatorie a avocatelor în contextul asigurărilor medicale şi sociale, dar şi lipsa de reprezentare ale acestora în organele de autoadministrare ale Uniunii Avocaţilor. Ca rezultat, avocatele vor înmâna autorităţilor publice centrale și conducerii Uniunii Avocaților o rezoluție care va cuprinde măsurile necesare de a fi adoptate în vederea asigurării și reprezentării adecvate a femeilor în politică şi în procesele de luare a deciziilor.

Menționăm că la ora 13.00 va avea loc o conferință de presă în care avocatele vor reitera principalele măsuri care trebuie adoptate și vor vorbi pe larg despre situația discriminatorie a avocatelor în contextul asigurărilor medicale şi sociale.

Agenda_Forumul_Avocatelor_27_noiembrie_media.pdf 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.