Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Postul Public de Televiziune „Moldova 1”: MESAJ DE SOLIDARITATE

Postul Public de Televiziune „Moldova 1”: MESAJ DE SOLIDARITATE imprimare

25.04.2016  

Postul Public de Televiziune „Moldova 1” îşi exprimă nedumerirea și regretul față de circumstanțele în care România a fost exclusă din concursul „Eurovision”. „Regretăm faptul că excelenta prestație a interpretului Ovidiu Anton, câștigătorul etapei naționale „Eurovision Romania 2016”, nu va putea fi aplaudată de pe scena de la Stockholm”, afirmă Directorul TV Moldova 1, Mircea Surdu.

Postul Public de Televiziune „Moldova 1" consideră că este un precedent neplăcut în raport cu o televiziune publică această excludere a României din concursul „Eurovision”.

„Suntem solidari cu întreaga echipă TVR şi ne exprimăm părerea de rău pentru faptul că echipele noastre nu vor fi în aceeași sală, pentru a se susține reciproc, având în vedere spațiul cultural și valoric comun.

Odată cu acest mesaj de solidaritate, lansăm și ideea unei colaborări dintre reprezentanții țărilor noastre. În acest context, îl invităm pe Ovidiu Anton să evolueze pe scena „Eurovision" alături de reprezentanta Republicii Moldova, Lidia Isac. Suntem convinși că cei doi pot face un duet de excepție cu piesa "Falling Stars" în semifinala 1 din 10 mai. Evident că schimbările în conceptul de show, la o etapa atât de înaintată, presupun și agrearea unor modificări cu organizatorul concursului. Sperăm că prin eforturi comune vom putea depăși momentele de criză”, se arată în mesajul semnat de Directorul TV Moldova 1, Mircea Surdu.

„Pe 14 mai 2016 îl invităm pe Ovidiu Anton la Chișinău. În capitala Republicii Moldova va fi organizat un spectacol open air „Eurovision", succedat de transmisiunea finalei ESC2016. Evenimentul va fi preluat live de către postul public de televiziune „Moldova 1”, declară Postul Public de Televiziune „Moldova 1”.   

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.