Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Zilele Diasporei 2016

Zilele Diasporei 2016 imprimare

18.08.2016  

Biroul pentru Relații cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat organizează, începând cu 19 august, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, un șir de evenimente în cadrul Zilelor Diasporei – Congresul Diasporei, Forumul de Afaceri al Diasporei și programul DOR– Diasporă*Origini*Reveniri.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Toate aceste activități sunt organizate pentru fortificarea comunicării dintre Guvern şi diasporă, mobilizarea asociațiilor diasporei și a societății civile pentru dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova, consolidarea capacităţilor diasporei şi edificarea unor punţi de legătură cu cetăţenii ţării, indiferent de locul unde se află.

19-20 august (vineri-sâmbătă) – CONGRESUL DIASPOREI, ediția a VII-a

La ediția din acest an vor participa peste 150 de cetățeni ai Republicii Moldova stabiliți peste hotare. Lucrările Congresului se vor ține la Palatul Republicii, începând cu ora 09.00. Evenimentul, desfășurat o dată la doi ani, oferă platforma necesară pentru discuții multilaterale între Guvern și diasporă cu privire la politicile pentru diasporă, impactul migrației asupra proceselor economice, sociale, academice și politice din țară, dar și impactul politicilor elaborate de Guvern asupra diasporei.

Vezi Programul Congresului 

20-28 august (sâmbătă-duminică) – programul DOR, ediția a IV-a

La ediția a patra a programului DOR vor participa o sută de copii din 13 țări (Italia, Rusia, Ucraina, România, Spania, Grecia, Portugalia, Cehia, Austria, Belgia, Marea Britanie, Irlanda, Republica Moldova), cu vârsta cuprinsă între 12-17 ani. Programul este destinat generației a doua de migranți, originari din Republica Moldova și are scopul de a consolida legăturile emoționale, culturale și de identitate ale tinerilor cu țara lor de baștină.

Deschiderea oficială a programului DOR 2016 va avea loc pe 22 august, începând cu ora 09.00.

juih

21 august (duminică) – FORUMUL DE AFACERI AL DIASPOREI / DIASPORA BUSINESS FORUM, ediția a II-a

A doua ediție a Forumului de Afaceri al Diasporei, cu genericul „Oportunități de dezvoltare locală”, va reuni, în total, peste 150 de oameni de afaceri și manageri de top ai companiilor din străinătate, originari din Republica Moldova, oficiali guvernamentali, factori de decizie și reprezentanți ai mediului privat din țară, cu scopul de a crea rețele de excelență în afaceri și de a implica activ diaspora în dezvoltarea economică a Republicii Moldova.

Vezi Programul FORUMULUI DE AFACERI AL DIASPOREI  și ZILELE DIASPOREI 2016 LA NIVEL LOCAL

IMPORTANT: Accesul reprezentanților mass-media la aceste evenimente se va face pe baza legitimației de jurnalist. Accesul pe teritoriul taberei unde se vor afla cei 100 de copii veniți la programul DOR va fi permis doar cu  acceptul în prealabil al BRD. Rog jurnaliștii interesați să realizeze reportaje pe teritoriul taberei  să anunțe din timp echipa BRD (date de contact, mai jos). 

TRANSPORT la DOR: Jurnaliștii care vor dori să participe la deschiderea oficială a programului DOR ediția a IV-a (22 august) și care vor avea nevoie de transport - vă rog să confirmați (prin email) până vineri, 19 august, ora 13.00. Locurile în microbuz sunt limitate, de aceea vom aplica principiul primul venit, primul servit.

PERSOANĂ DE CONTACT: Maia Metaxa, consultant național în comunicare, email: maia.metaxa@gov.md, nr. de mobil: 069102804.

Evenimentele din cadrul Zilelor Diasporei sunt organizate cu susținerea partenerilor BRD - Organizația Internațională pentru Migrație, misiunea în Moldova, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), GIZ, NEXUS Moldova.

 

KJOIUGBH
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.