Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  S-a deschis înregistrarea pentru programul FLEX 2017-2018

S-a deschis înregistrarea pentru programul FLEX 2017-2018 imprimare

25.08.2016  

Consiliile Americane pentru Învăţământ Internaţional anunţă deschiderea înregistrării pentru o nouă ediţie a programului de schimb academic pentru liceeni – FLEX 2017 – 2018.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Programul FLEX este finanţat în întregime de Guvernul SUA şi oferă elevilor din Republica Moldova posibilitatea de a petrece un an academic în SUA.

Participanţii îşi vor face studiile în unul din liceele din SUA şi vor trăi într-o familie gazdă americană. Programul se petrece în bază de concurs deschis, finaliştii fiind selectaţi de către o comisie independentă din SUA, altuită din experţi în domeniul învăţământului internaţional şi al schimbului academic.

La prima etapă a competiţiei sunt invitaţi participe: 

- elevii claselor a 9-a, a 10-a şi a 11-a, scuţi în perioada 1 ianuarie 2000 - 15 iulie 2002;

- care studiază engleza;

- care au cetăţenia Republicii Moldova.

Pentru a participa la prima etapă participanţii trebuie să se prezinte la unul din centrele de testare cu:

- certificatul de naştere, buletinul de identitate sau paşaportul internaţional  (în original);

- o fotografie tip document 4x5, recentă;

- pix sau creion.

Testările vor avea loc în 17 locații din Republica Moldova, în perioada 19 septembrie-14 octombrie 2016, lista poate fi găsită pe site-ul: www.americancouncils.md

The Future Leaders Exchange (FLEX) oferă elevilor care studiază la liceu, oportunitate de a cunoaște mai multe despre oamenii și cultura Statelor Unite ale Americii în cadrul acestui schimb internațional în timp ce studiază la un liceu din SUA și trăiesc într-o familie gazdă S.U.A..

Programul FLEX este finanțat de Guvernul Statelor Unite ale Americii și își propune să promoveze respectul pentru diversitatea culturală, oferă oportunități de dezvoltare personală și să se angajeze în folosul comunității, precum și o mai bună înțelegere reciprocă între țările noastre, permițând tinerilor cetățeni din Eurasia să aibă posibilitatea de a analiza și trăi modul american de viață în decursul unui an academic, precum și promovarea valorilor și culturii propriei țări.

Programul FLEX este administrat de către Departamentul de Stat al SUA a Biroului de Afaceri Educaționale și Culturale (ECA). Programul FLEX este sprijinit la nivel local de către cetățeni americani și școlile locale care găzduiesc în mod voluntar, să educe și să sprijine studenții absolut gratuit

În anul 2016 FLEX este la cea de a 24-a ediție. Pe parcursul acestui timp  programul a oferit peste 25000 de burse. În 2016-2017 în SUA prin programul FLEX au studiat 800 de elevi.

Țările care participă la acest program sunt: Armenia, Azerbaijan, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Muntenegru, Serbia, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina, Romania, Lituania, Letonia, Polonia.

Programul FLEX încurajează elevii cu handicap fizic să aplice la acest program. Candidaţii eligibili cu handicap fizic trebuie să fie născuţi în perioada 1 Martie 1999– 15 Iulie 2002, elevi ai claselor a 8, 9, 10, 11 şi 12.

AICI te poți înregistra.

Pentru mai mult detalii accesează: www.americancouncils.md sau pagina de Facebook

Email: flex@americancouncils.md; flexassistant@americancouncils.md

Telefoane de contact: 022 22860 sau 022 241 664

 

FLEX
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.