Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Revista diasporei „MOLDOVA de oriunde”, ediția a 2-a, decembrie 2016

Revista diasporei „MOLDOVA de oriunde”, ediția a 2-a, decembrie 2016 imprimare

09.12.2016  

Revista diasporei, intitulată „MOLDOVA de oriunde”, aduce pe paginile celei de-a doua ediții ale sale mai multe istorii de succes ale conaționalilor noștri care au reușit pe plan profesional în străinătate sau în Moldova, cu gândul și cu faptele lor mereu legate de ACASĂ.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Profesori universitari, funcționari internaționali, sportivi de performanță, studenți, bucătari, artiști și alți oameni de creație – cu toții originari din Moldova – își împărtășesc istoriile de viață pe paginile revistei „MOLDOVA de oriunde”, fiecare venind cu o mărturisire aproape comună: „Mereu mă gândesc la Moldova”.

Revista „MOLDOVA de oriunde” prezintă, în deschiderea sa, proiectele susținute în cadrul Programului de granturi tematice „Diaspora Engagement Hub” al Biroului Relații cu Diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat, realizat în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), misiunea în Moldova și finanțat de SDC. 

Pe paginile revistei se regăsesc, de asemenea, portretele unora dintre cele 250 de asociaţii sau grupuri de iniţiativă ale cetățenilor originari din Republica Moldova din peste 30 de ţări. În această ediție sunt prezentate activitățile comunităților de moldoveni din Canada, Estonia, Federația Rusă, Israel, Italia, Marea Britanie, Portugalia, România, Spania și Statele Unite ale Americii.  

„BRD în acțiune”, „Util pentru diasporă”, „10 lucruri care pot inspira Moldova” sunt alte câteva rubrici-cheie ale acestei publicații, lansată în premieră, la Chișinău, în cadrul Zilelor Diasporei în Republica Moldova (august 2016).

Conținutul revistei diasporei a fost elaborat de Agenția „URMA ta”, împreună cu BRD, în cadrul proiectului „Consolidarea cadrului instituțional al Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării”, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), implementat de OIM Moldova în parteneriat cu BRD al Cancelariei de Stat. 

Revista diasporei „MOLDOVA de oriunde” este disponibilă online pe pagina web oficială a BRD www.brd.gov.md și pe portalul www.stiripozitive.eu AICI: Revista „Moldova de oriunde nr. 2 / 2016

Varianta tipărită a revistei va fi expediată la misiunile diplomatice al Republicii Moldova în străinătate, precum și asociațiilor din diasporă la solicitare. 

ghf
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.