Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Sfârșit de secol românesc de Adrian Ciubotaru, la Librăria din Centru

Sfârșit de secol românesc de Adrian Ciubotaru, la Librăria din Centru imprimare

21.02.2017  

Joi, 23 februarie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului de exigeză Sfârșit de secol românesc de Adrian Ciubotaru, apărut la Editura Știința.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

La lansarea volumului Sfârșit de secol românesc de Adrian Ciubotaru, alături de autor vor participa:

Teo Chiriac, poet
Nicolae Leahu, scriitor
Lucia Țurcanu, critic literar
Mircea V.Ciobanu, scriitor

Moderator: Em.Galaicu-Păun, scriitor, redactor-șef al Editurii Cartier

Sesiune de autografe. 

"Critica literară românească a simbolismului și decadenței lasă necartografiată (sau: cartografiată sumar) o bună parte a acestui teritoriu estetic. În consecință, oricine se încumetă să-l reparcurgă, având la dispoziție nu numai uneltele cu care ne-am obișnuit, ci și cele pe care critica noastră le-a ignorat sau neglijat, va trăi cu certitudine revelația unor subiecte de investigație neașteptate." (Adrian Ciubotaru)

ADRIAN CIUBOTARU s-a născut în 1976 în or. Drochia. Licență în litere (1998). Doctorat în filologie (2009). Lector la Facultatea de Litere a Universității "Alecu Russo" din Bălți (1998-2008). Secretar de redacție la revista literară "Semn" (1995-2012). Redactor la Editura ARC (2008-2012). În prezent, redactor-șef adjunct al "Revistei literare" și editorialist la "Jurnal de Chișinău". Cartea de debut: "Omul roș" (poezie, 2001; Premiul Tineretului).

Autor a peste 300 de articole, studii și eseuri publicate în "Semn", "Contrafort", "Sud-Est cultural", "Jurnal de Chișinău" etc. Traducător (17 cărți traduse din limbile franceză și engleză pentru editurile Cartier, Știința, ARC). Coordonator și prefațator al mai multor colecții și ediții de carte la editurile ARC, Prut ș.a.. Antologator ("Antologie de poezie simbolistă și decadentă românească", 2014; "Ars poetica", 2016; "Literatura română din Basarabia. Secolul XXI. Eseu și critică literară", în curs de apariție la Editura Știința). Prezent în mai multe antologii de poezie din RM și România. Membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova (2002).

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.