Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Lansarea concursului de lectură „Bătălia Cărților”

Lansarea concursului de lectură „Bătălia Cărților” imprimare

21.03.2017  

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” invită reprezentanţii mass-media să participe la evenimentul de lansare a concursului de lectură „Bătălia Cărţilor”, ediţia a III-a, realizat în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj (România), care va avea loc joi, 23 martie 2017, ora 10.00, în incinta Filialei „Târgu-Mureș” (Chişinău, bd. Moscovei, nr. 8).

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Lansarea concursului de lectură „Bătălia Cărților” are drept scop stimularea lecturii şi promovarea literaturii în rândul copiilor cu vârstele cuprinse între 11 şi 14 ani, precum şi în rândul adolescenților (15-18 ani), și  se va desfășura în perioada martie-octombrie 2017. Lista cuprinde câte 10 titluri pentru fiecare categorie de vârstă din literatura autohtonă şi universală. Cărţile, setul de documente referitoare la organizarea concursului şi materiale promoţionale: afiş, semn de carte, carnet de lectură şi un model de fişă de lectură vor fi disponibile în toate filialele Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”.

Înregistrarea la concurs se realizează prin completarea unui formular de înscriere. Pentru a intra în finală, participanții sunt invitați să citească 10 cărţi recomandate şi să întocmească fișe de lectură pentru fiecare titlu. În semifinală ajung cititorii din fiecare categorie de vârstă (11-14 ani și 15-18 ani), care, în opinia juriului, au citit şi au înțeles cel mai bine textele literare, demonstrând, prin întocmirea fișelor de lectură, prezentarea reflecțiilor, opiniilor, argumentelor. Fiecărei cărți citite se acordă un punctaj. Cartea care se va bucura de cele mai multe solicitări şi va obţine cel mai mare punctaj din partea cititorilor va deveni Cartea anului 2017. Evenimentul final va cuprinde dezbaterea Convinge-mă să citesc!, în cadrul căreia participanții îşi vor susține cartea preferată din lista recomandată şi vor răspunde la întrebări pe marginea volumelor citite, adresate de juriu, format din bibliotecari, profesori şi oameni de cultură, dar şi de public. Participantul care va prezenta mai argumentat cea mai interesantă carte, din punctul lui de vedere, şi va răspunde cel mai bine la întrebări va deveni Cititorul anului. Juriul va mai acorda premii pentru Cea mai bună Fişă de lectură, Cea mai bună Fişă de lectură pentru Cartea anului, Cea mai bună pledoarie pentru cartea preferată, iar toţi finaliştii vor primi diplome şi premii.

Pentru mai multe detalii şi pentru confirmarea participării, scrie-ți la adresa bmactivitati@gmail.com sau sunați la nr. de telefonul 0 22 22 11 86.

Batalia Cartilor
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.