Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Seară poetică Robert Șerban, la Librăria din Centru

Seară poetică Robert Șerban, la Librăria din Centru imprimare

27.03.2017  

Joi, 30 martie crt, la ora 18:15, va avea loc Seara poetică de la Librăria din Centru cu participarea lui Robert Șerban (Timișoara) și a invitaților săi: Moni Stănilă, Grigore Chiper, Emilian Galaicu-Păun, Gheorghe Erizanu, Alexandru Vakulovski.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

„Poezia emană din notaţii de momente şi stări fugitive, subtil surprinse (...). Mici teribilisme de vocabular “trivial” apar, rar, pentru a contracara nota de sentimentalism a confesiunii, precum în poemul care dă titlul volumului. Sunt, în fond, reacţiile unui timid ce simte nevoia să mai braveze din când în când. O face, în genere, cu graţie tinerească şi cu o anume dispoziţie histrionică, jucăuşă, sub care se pot ghici melancolii şi precarităţi abia disimulate. (Ion Pop)

ROBERT ȘERBAN s-a născut la 4 octombrie 1970, în Turnu Severin. Este scriitor, jurnalist și editor. Trăiește in Timișoara. Autor a numeroase cărți de poezie, publicistică, proză, teatru. A debutat cu cartea Firește că exagerez (poezie, 1994, Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din România). Au urmat Odyssex (poezie, 1996), Piper pe limbă (interviuri, 1999, Premiul filialei din Timisoara a USR), Pe urmele marelui fluviu/ Auf den Spuren des grossen Stroms (coautor, poezie si proză, 2002), Timișoara în trei prieteni (coautor, poezie, 2003, Premiul revistei Poesis), A cincea roată (interviuri, 2004,

Premiul filialei din Timisoara a USR), Barzaconii/ Anus dazumal (proză, 2005), Cinema la mine-acasă (poezie, 2006, Premiul revistei Observator cultural pentru cea mai bună carte de poezie din 2006, Premiul Filialei Timisoara a USR), Palace Hotel (coautor, teatru, 2007), Ochiul cu streașină (publicistica, 2007), O caruță încarcată cu nimic/ Ein karren beladen mit nichts (coautor, poezie, 2008), Moartea parafină (poezie, 2010), Narațiunea de a fi. Robert Șerban în dialog cu Șerban Foarță, (memorialistică, 2013), Puțin sub linie (poezie, 2015), Livius Ciocârlie. Uneori îmi vine să râd. Dialoguri de Robert Șerban (memorialistică, 2015), Scriitori la poliție (volum coordonat), (povestiri, 2016). I-au apărut în traduceri, în 2009, în Germania, volumul de poezie Heimkino, bei mir (Pop Verlag), în 2010, în Serbia, volumul bilingv Биоскоп у мојој куђи/ Cinema la mine-acasă (Meridijani), în 2012, în Ungaria, volumul de poezie Illatos koporsó (L'Harmattan), iar în 2015, în limba franceză, volumul La mort parafinne (Vinea Editions).

Mai multe detalii găsiți accesând: www.cartier.md

twitter la https://twitter.com/EdituraCartier

și pe facebook la https://www.facebook.com/librariilecartier

Cărțile Cartier pot fi procurate online pe shop.cartier.md

Grigore Bechet, regizorul moldovean apreciat pentru la nivel internațional
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.