Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Lansarea oficială a aplicației DIY News

Lansarea oficială a aplicației DIY News imprimare

26.04.2017  

Echipa DIY News invită jurnaliștii, activiștii civici și bloggerii la lansarea oficială a aplicației. Evenimentul va avea loc duminică, 30 aprilie 2017, ora 16.00, la Baker Street, str. M. Eminescu 30.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

DIY News ajută cetățenii activi să facă știri video interactive de la fața locului, răspunzând la cele șase întrebări fundamentale ale știrii (ce s-a întâmplat? unde? când? de ce? etc.). Aplicația plasează textul peste imaginea video, creând știri video interactive după modelul celor de la NowThis, Al Jazeera etc.

Aplicația a fost creată de jurnalistele Victoria Colesnic și Ana Gherciu, specialiștii IT Iurie Gaitur și Sergiu Todirașcu și specialistul Pay-per-Click Roman Bălțeanu. Generarea ideii și crearea aplicației a avut loc în cadrul celui de-al doilea Hackathon, organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent şi Deutsche Welle Akademie în iulie 2016. DIY News a fost aleasă câștigătoare și a primit susținere din partea finanțatorilor pentru implementarea aplicației.

sxdcx

Din iulie până în prezent, echipa a finalizat dezvoltarea aplicației, a plasat-o pe App Store și Goggle Play Store, de unde aplicația a fost deja descărcată de peste 200 de ori. Deși în prezent, echipa nu poate să monitorizeze știrile create cu ajutorul aplicației, potrivit Facebook Analytics, DIY News a fost utilizată activ pe parcursul protestelor din România, din februarie 2017, împotriva ordonanței de urgență. Despre aplicație a scris și jurnalistul român Vlad Andriescu pe site-ul de specialitate start-up.ro: DIY News - cum să transmiți videoclipuri și știri de la proteste. Aplicația e creată în Republica Moldova.

xdcfgvhj

Aplicația pe Google play: http://bit.ly/2jZlj69 Aplicația pe App Store

Aplicația pe App Store: http://apple.co/2jZaONI

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/diynewsapp/?fref=ts

Pentru detalii suplimentare și confirmarea prezenței (numărul de locuri disponibile este limitat), vă rugăm să ne contactați la gherciuana@gmail.com.

Vom compensa cu ceai, cafea, sucuri, fursecuri și atmosferă prietenoasă. Vă așteptăm cu drag!

efdfcv dfcv
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.