Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Sunteți invitați pe data de 6 mai la Mountain Bike Marathon „Orheiul Vechi” XCM 2017

Sunteți invitați pe data de 6 mai la Mountain Bike Marathon „Orheiul Vechi” XCM 2017 imprimare

05.05.2017  

În raionul Orhei, mâine va avea loc a doua ediţie a Mountain Bike Marathon „Orheiul Vechi” XCM 2017, competiţie pentru toţi pasionaţii de ciclism montan. Mountain Bike Marathon „Orheiul Vechi” XCM 2017 are ca scop promovarea sportului, a modului sănătos de viaţă, dar şi valorificarea potenţialului turistic al raionului Orhei şi popularizarea turismului de aventură.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Competiţia sportivă îşi va da startul de pe teritoriul Vinăriei Brăneşti. Participanţii pot alege unul dintre cele două trasee, fie, cel lung, de 77 km, care trece prin prin satele Brăneşti, Furceni, Ivancea, Piatra, Pohărniceni, Jăloboc, Trebujeni, Butuceni şi Morovaia, sau varintă scurtă a traseului de 45 km.

rgfyhuji

Participanţii vor merge pe malurile râului Răut, prin păduri, vor urca şi coborî pe stânci, iar partea inedită a acestei ediţii, va fi porţiunea de traseu care trece prin galeriile subterane ale Vinăriei Brăneşti.

Programul zilei:

09:00 - 10:30 Înregistrarea și livrarea pachetelor de start

10:30 - 10:55 Deschiderea evenimentului

10:55 - Alinierea participanților

11:00 - Startul

17:00 - 17:20 Controlul rezultatelor

17:20 - Premierea

werty

La competiţie vor participa biciclişti, atât din Moldova, cât şi de peste hotare, profesionişti şi amatori, în număr de 200 de sportivi. Cei mai buni vor câştiga cupe şi medalii. Suportul tehnic pe traseu va fi asigurat de către membrii Clublului sportiv de off road  „Terra Valahia”, care vor patrula traseul cu maşini off road şi ATV-uri şi vor asigura buna desfăşurare a competiţiei. La fiecare zece km distanţă va fi câte un punct de control.

Organizatorii îşi propun ca acest eveniment să devină o tradiţie, la care să participe un număr tot mai mare de ciclişti străini. În fiecare an, la începutul lunii mai, să organizeze o nouă ediţie a Mountain Bike Marathon „Orheiul Vechi” XCM, valorificând astfel potenţialul turistic al zonei.

Mountain Bike Marathon „Orheiul Vechi” XCM este loc unde sportul şi turismul de aventură îşi dau întâlnire pe biciclete.

tyju

Evenimentul este organizat de către Clubul Sportiv de Ciclism MTB.MD, co-organizator Consiliul Raional Orhei, cu suportul strategic a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida), cu sprijinul Federației de Ciclism din Republica Moldova, Federației de Triathlon din Republica Moldova și a Ministerului Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova.

Persoana de contact: Svetlana Matvievici - 060808597

BIke BIke BIke
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.