Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Lituania a fost adusă la Universitatea din Bălți în zece colete poștale

Lituania a fost adusă la Universitatea din Bălți în zece colete poștale imprimare

05.05.2017  

„Lituania într-un colet poștal” este genericul unei expoziții vernisate pe 4 mai 2017, la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) de către Comisia Națională a Lituaniei pentru UNESCO și Ambasada Lituaniei la Chișinău.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Expoziția „Lituania într-un colet poștal” a fost vernisată de către Ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova, E.S. Rimantas Latakas și rectorul USARB, dr. hab., Ion Gagim.

La eveniment au participat reprezentanți ai administrației municipiul Bălți, cadre didactice universitare și studenți. Expoziția cuprinde zece exponate ce reprezintă cele mai reprezentative valori ale patrimoniului Lituaniei, fiind prezentate într-o formă creativă pe zece colete poștale de dimensiuni mari.

Expoziția „Lituania, într-un colet poștal” va fi deschisă la Biblioteca Științifică a USARB până la sfârșitul lunii mai.

Rectorul USARB, dr. hab., Ion Gagim a menționat în deschiderea expoziției că Ambasada Lituaniei a fost instituția care a contribuit decisiv, în 2010, la deschiderea Punctului de informare al NATO în cadrul Bibliotecii Științifice a USARB.

Lituania a fost adusa la Universitatea din Balti in zece colete postale

„Această expoziție este încă un pas făcut de Moldova în direcția UE spre care tinde. Este încă un eveniment prin care ne raliem valorilor europene”, a adăugat  Ion Gagim.

Ambasadorul Rimantas Latakas a menționat în discursul său că expoziția își propune să familiarizeze publicul cu cele mai importante valori ale Lituaniei, recunoscute pe plan mondial.

Lituania a fost adusa la Universitatea din Balti in zece colete postale

„Expoziția respectivă a fost prezentată până acum în SUA, Țările de Jos, Franța, Luxemburg, Belgia, iar în Republica Moldova – deja la Muzeul Național de Istorie, precum și la Universitatea din Cahul”,a spus diplomatul, exprimându-și speranța că expoziția va fi interesantă pentru studenți, dar și pentru vizitatorii din comunitatea bălțeană.

Lituania a fost adusa la Universitatea din Balti in zece colete postale

Directoarea Bibliotecii Științifice a USARB, Elena Harconiță, a menționat că Lituania este prezentă în Universitatea bălțeană din momentul în care a intermediat între USARB și NATO, acum șapte ani, deschiderea Punctului de informare al NATO. „Atunci, Biblioteca a intrat în posesia unei importante donații de literatură, materiale promoționale, echipament și mobilier, iar diplomați lituanieni au participat la mai multe conferințe organizate la USARB”, a zis Elena Harconiță.

Lituania a fost adusa la Universitatea din Balti in zece colete postale

Până la deschiderea expoziției, Ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova, E.S. Rimantas Latakas a avut o întrevedere cu reprezentanți ai administrației USARB în cadrul căreia a discutat aspecte ale colaborării între Ambasada Lituaniei și USARB. Alte subiecte s-au axat pe amplificarea relațiilor de parteneriat dintre Universitatea din Bălți și instituții de învățământ superior din Lituania. 

Lituania a fost adusa la Universitatea din Balti in zece colete postale Lituania a fost adusa la Universitatea din Balti in zece colete postale Lituania a fost adusa la Universitatea din Balti in zece colete postale Lituania a fost adusa la Universitatea din Balti in zece colete postale Lituania a fost adusa la Universitatea din Balti in zece colete postale
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.