Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  La Nimoreni, Ialoveni, va avea loc cea de-a doua Ediție a „Festivalului Peștelui”

La Nimoreni, Ialoveni, va avea loc cea de-a doua Ediție a „Festivalului Peștelui” imprimare

19.05.2017  

Amatorii de pește sunt așteptați din nou în satul Nimoreni, raionul Ialoveni, unde va avea loc cea de-a doua ediție a „Festivalului Peștelui”. Evenimentul etno-gastronomic vizat va fi desfăşurat duminică, 4 iunie 2017, începând cu ora 10.00, pe Stadionul din localitate CS „NOROC - NIMORENI”.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Scopul festivalului rezidă în promovarea consumului de peşte, acesta fiind cel mai sănătos aliment din categoria cărnurilor şi al alimentaţiei sănătoase. Nu în ultimul rând, unul din obiectivele acțiunii culturale date constă şi în promovarea valorilor și a specificului local, cu raportare la gastronomia tradițională.

dfghjk

Astfel, toţi iubitorii de peşte sunt aşteptaţi să participe la ediția a doua a Festivalului Peștelui, în cadrul căreaia vor avea oportunitatea să savureze bucate din pește pregătite inclusiv la fața locului, după rețete tradiționale, cât şi să procure peşte proaspăt chiar din iazurile localităţii.

dfghjkl

Programul festivalului include: prezentarea expoziţiei de bucate variate preprate în exclusivitate din peşte (ciorbă din pește, pește la grătar, pește prăjit cu mujdei și mămăligută,pește prăjit cu malai, pește cu legume), workshopuri tematice, meșteșugărit, concursuri interactive cu premii, meci de fotbal între echipa CS Noroc Nimoreni si echipa JurnalFM, organizarea unei tombole, zona de distracții pentru copii, muzică şi agrement etc.

fgrtyui

Este de menționat că „Festivalul Peștelui” este la a doua ediție, organizatorii propunându-și ca acesta să devină o frumoasă tradiție a satului Nimoreni.

Evenimentul este organizat de Asociația Obştească „Centrul de Dezvoltare Comunitară în Mediul Rural”.

Organizator: Natalia Eremia

Telefon: 069232431

e-mail: eremia.natalia@gmail.com

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.