Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Muzeul semințelor de Victor Pânzaru, la Librăria din Centru

Muzeul semințelor de Victor Pânzaru, la Librăria din Centru imprimare

29.09.2017  

La Librăria din Centru se anunţă o nouă lansare de carte apărută la Editura Cartier în colecția Cartier popular, coordonată de Gheorghe Erizanu - volumul „Muzeul semințelor” de Victor Pânzaru. Doritorii vor avea posibilitatea să cumpere cartea la eveniment cu un preţ promoţional.

Joi, 5 octombrie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Muzeul semințelor de Victor Pânzaru, apărut la Editura Cartier în colecția Cartier popular, coordonată de Gheorghe Erizanu. 

Preț copertă: 99 lei. Preț promoțional în ziua lansării: 79 lei.

Sesiune de autografe.

Alături de autor vor participa:

Igor Guzun

Călina Trifan

Iurie Colesnic

Moderator: Em.Galaicu-Păun

„Am citit cu multă bucurie caietul de versuri semnate de Victor Pânzaru. Mărturisesc că n-am întâlnit de mult rânduri atât de proaspete, atât de firesc moderne, scrise la o vârstă atât de fragedă...

În literatura noastră, o spun cu multă încredere, vine un poet." (Grigore Vieru, Tinerimea Moldovei, 7 decembrie 1969)

Victor Pânzaru (4 februarie 1953, Dragoș-Vodă, Drochia), poet, traducător, gazetar, editor, muzeograf. Studii neterminate la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă" din Chișinău și la Universitatea de Stat „Peters Stucika" din Riga, filologie letonă. Activitate gazetărească și editorială. Director-adjunct la Centrul Național de Studii Literare și Muzeografie „M. Kogălniceanu"; consultant marketing și publicitate la Întreprinderea Editorial-Poligrafică Știința. În 2009 este tuns în monahism la Mănăstirea Curchi, cu numele de Irineu.

Debutează cu versuri în 1969. Volume: Muzeul semințelor (1984), Distanțele sufletului (1989), Dacă mă salvezi (2003), Te rog, nu intra în Biserică la fel ca în muzeu (2013). Versuri pentru copii: Prietenul meu, soarele (1989), Cine-ascultă de bunici (1992), Căpșuna (2003). Traduce din literatura letonă.

Muzeul semințelor de Victor Pânzaru (Cartier popular). Broșată, 160 pag. Preț: 23 RON/ 99 MDL.

 Poți procura cartea și online, oriunde ai fi. E simplu. Intră pe shop.cartier.md/

În Cartier popular au mai apărut:

Aproape de Grigore Vieru

Biserica Albă de Ion Druță

Vara în care mama  a avut ochii verzi de Tatiana Țîbuleac

Doc de Nicole Esinencu

Când bunicul era nepot... de Aureliu Busuioc

Cumplite vremi de Vladimir Beșleagă

Toamna  porumbeilor albi de Dumitru Matcovschi

Eu și lumea de Alexei Marinat

Să fi fost totul o mare păcăleală de Iulian Fruntașu

Eseu asupra poeziei moderne de Alexandru Mușina

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.