Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Maratonul utilizatorilor va fi organizat la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu"

Maratonul utilizatorilor va fi organizat la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu" imprimare

13.10.2017  

Evenimentul face parte din inițiativa „Fondului de Dezvoltare a Bibliotecii Moderne" susținut de Programul Novateca / IREX Moldova, ce are drept scop susținerea continuă și răspândirea serviciilor moderne de bibliotecă implementate cu succes de bibliotecile din rețeaua programului, încurajarea transferului de cunoștințe, experiențe și bune practici, precum și oferirea oportunităților pentru dezvoltarea profesională, consolidarea rețelei de biblioteci și fortificarea parteneriatelor cu bibliotecile publice.

Marți, 17 octombrie 2017, începând cu ora 10:00, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu" din Chișinău (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 148) organizează Maratonul utilizatorilor, în cadrul căruia se vor întruni utilizatori din filialele BP și din suburbiile municipiului Chișinău, precum și din bibliotecile publice raionale: Criuleni, Ialoveni, Dubăsari, Orhei, Strășeni, Hâncești, Nisporeni.

La Maratonul Utilizatorilor vor participa circa 60 de utilizatori din bibliotecile publice vizate, care vor avea posibilitatea să dezvolte abilități și competențe, prin diverse forme de interacțiune, precum: training-uri, brainstorming, discuții, experimente, jocuri, servind drept platformă de instruire și interacțiune între bibliotecari și utilizatori.

Participanții la maraton vor asista la instruiri și demonstrații, ghidați de bibliotecari la următoarele sesiuni:

Ø  crearea articolelor pentru Wikipedia (WikIncubator);

Ø  scanarea coperților publicațiilor din colecția Moștenire (ScanLAB);

Ø  elaborarea unei interfețe atractive pentru catalogul electronic al BM „B.P. Hasdeu" (RemakeOPAC);

Ø  crearea unui prototip de design atractiv pentru un maker space în bibliotecă (DesignStudio).

Acest format de eveniment este organizat pentru prima dată în comunitatea bibliotecară pentru utilizatorii cei mai activi, care are drept scop, susținerea inovației și spiritului creativ al membrilor comunității.

Evenimentul face parte din inițiativa „Fondului de Dezvoltare a Bibliotecii Moderne" susținut de Programul Novateca / IREX Moldova, ce are drept scop susținerea continuă și răspândirea serviciilor moderne de bibliotecă implementate cu succes de bibliotecile din rețeaua programului, încurajarea transferului de cunoștințe, experiențe și bune practici, precum și oferirea oportunităților pentru dezvoltarea profesională, consolidarea rețelei de biblioteci și fortificarea parteneriatelor cu bibliotecile publice.

 

 
DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.