Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  12 echipe de tineri vor participa la Festivalul Național de Teatru Social 2017

12 echipe de tineri vor participa la Festivalul Național de Teatru Social 2017 imprimare

22.11.2017  

Festivalul se va desfășura în incinta Teatrului Național „Vasile Alecsandri" din municipiul Bălți, începând cu ora 11:00.

Bălți, 25 noiembrie 2017 - Rețeaua de Tineri Educatori de la Egal la Egal Y-PEER Moldova organizează ediția a VIII-a a Festivalului Național de Teatru Social.

Festivalul se desfășoară în incinta Teatrului Național „Vasile Alecsandri" din municipiul Bălți, începând cu ora 11:00. Intrarea la festival este liberă pentru toți spectatorii.

În cadrul Festivalului participă peste 200 de tineri din diferite localități ale țării, care au format 12 echipe de teatru. Echipele vor prezenta câte o piesă de teatru social, creată de ei special pentru Festival, pe o problemă actuală din viața tinerilor din Moldova. Scenele de teatru social din anul acesta vor aborda trei tematici:

1.      Necesitatea educației pentru sănătatea sexuală și reproductivă în școală, inclusiv sănătatea sexuală și reproductivă a tinerilor, prevenirea infecțiilor cu transmitere sexuală și HIV, a sarcinii neplanificate, a comportamentelor de risc, problemelor în perioada adolescenței, responsabilitatea pentru viața de familie etc.

2.      Prevenirea discriminării pe bază de sex sau orientare sexuală, statut social, discriminarea persoanelor cu dizabilități și alte aspecte.

3.      Abuzul de substanțe nocive în rândul tinerilor, precum abuzul de alcoolul, tutun, droguri, etc.

Prin artă și improvizație tinerii actori vor îndemna și vor implica publicul să participe la găsirea soluțiilor pentru problemele abordate.

Echipele participante din acest an au fost selectate în baza unui concurs riguros din mai mult de 30 de echipe care s-au înscris la Festival. Începând cu luna august, tinerii fost instruiți în tehnici de teatru social, organizate de Y-PEER Moldova, dar și în domeniul drepturilor și sănătății sexuale și reproductive. Ei au prezentat piesele de teatru în instituţiile de învăţământ din localităţile lor. Cele mai bune 12 piese au ajuns la etapa finală a Festivalului Național de Teatru Social.

Festivalul Național de Teatru Social este organizat de Rețeaua de Tineri Educatori "DE LA EGAL LA EGAL", Y-PEER Moldova, cu suportul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și UNFPA, Fondului ONU pentru Populație în Republica Moldova.

Pentru informații suplimentare:

Cristi Babin, Maria Bantea Coordonatorii Festivalului Național de Teatru Social, Y-PEER Moldova,

tel. +37362111907, +37362111905 și/sau e-mail: ypeer@ypeer.md

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.