Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Invitație de presă: Concert simfonic, dedicat Campaniei globale 16 zile de activism împotriva violenței față de femei și fete, 24 noiembrie 2017

Invitație de presă: Concert simfonic, dedicat Campaniei globale 16 zile de activism împotriva violenței față de femei și fete, 24 noiembrie 2017 imprimare

23.11.2017  

Cu ocazia lansării campaniei globale „16 zile de activism împotriva violenței față de femei și fete”, Organizația Națiunilor Unite și Ambasada Suediei în R. Moldova vă invită cordial la un concert de muzică clasică a Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. Concertul, condus de directorul artistic și prim-dirijorul Mihail Agafița, este dedicat lansării campaniei globale „16 zile de activism împotriva violenței față de femei și fete” și va avea loc la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, pe 24 noiembrie, ora 17:00.

CINE: Organizația Națiunilor Unite și Ambasada Suediei în R. Moldova, în parteneriat cu Guvernul și Parlamentul Republicii Moldova 

CE: Un concert de muzică clasică a Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici". Concertul, condus de directorul artistic și prim-dirijorul Mihail Agafița, este dedicat lansării campaniei globale 16 zile de activism împotriva violenței față de femei și fete.  

CÂND: 24 noiembrie, ora 17:00

UNDE: Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici", str. Mitropolitul Varlaam 78  

DE CE: În Republica Moldova, două din trei femei au experimentat cel puțin o formă de violență în familie sau din partea partenerului pe parcursul vieții. Astfel, concertul de muzică clasică este unul de solidaritate pentru femeile și fetele care sunt amenințate de violență, suferă de violență sau au fost supuse acesteia în trecut. Acest eveniment își propune să aducă în vizorul publicului larg, autorităților, partenerilor de dezvoltare consecințele violenței față de femeile și fetele din Republica Moldova și să sensibilizeze opinia cu privire la necesitatea unor eforturi din partea tuturor membrilor societății pentru a rupe cercul violenței.

La eveniment va fi lansată o campanie online de colectare de fonduri pentru o femeie supraviețuitoare a violenței, activitate care se va desfășura în timpul celor 16 zile de activism împotriva violenței față de femei și fete (25 noiembrie - 10 decembrie).

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați: Victoria Puiu, coordonatoare comunicare ONU a.i., la tel +373 69 94 77 37, e-mail: victoria.puiu@unwomen.org

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.