Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Dialogul Public „Tu nu ești singură – Uniți pentru Eliminarea Violenței față de Femei și Fete”

Dialogul Public „Tu nu ești singură – Uniți pentru Eliminarea Violenței față de Femei și Fete” imprimare

27.11.2017  

„16 zile de activism pentru eliminarea violenţei față de femei” este o campanie internaţională ce se desfășoară în perioada 25 noiembrie, Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeii, și 10 decembrie, Ziua drepturilor omului. În Moldova, campania este organizată pentru al 17-lea an consecutiv, de către guvern, autoritățile locale, organizațiile internaționale, societatea civilă, și oamenii din țară. Anul acesta peste 70 de evenimente și activități sunt organizate în întreaga țară. Scopul campaniei este solidarizarea societății pentru eliminarea violenței față de femei și fete.

CINE: UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen), Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu Coaliția Națională „Viața fără violență în familie"

CE: Un dialog public între societatea civilă, campioanele pozitive (femeile supraviețuitoare ale violenței), și reprezentanții/reprezentantele statului despre pașii care trebuie făcuți pentru eliminarea violenței față de femei în Moldova. Societatea civilă va prezenta un apel la acțiune.

În cadrul evenimentului va fi prezentată și piesa de teatru „Iubirea nu doare" (18 minute) creată în baza experienței femeilor de depășire a violenței domestice. Acest eveniment este parte din campania globală 16 zile de activism pentru eliminarea violenței față de femei și fete.

 CÂND: 28 noiembrie, ora 10:00 (Agenda atașată)

UNDE: Tekwill, strada Studenților 9/11, Chișinău

DE CE: 6 din 10 femei din Moldova au fost supuse cel puțin unei forme de violență din partea partenerului, pe parcursul vieții, conform BNS(2011). 

Despre campania #16 Zile de activism

„16 zile de activism pentru eliminarea violenţei față de femei" este o campanie internaţională ce se desfășoară în perioada 25 noiembrie, Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeii, și 10 decembrie, Ziua drepturilor omului. În Moldova, campania este organizată pentru al 17-lea an consecutiv, de către guvern, autoritățile locale, organizațiile internaționale, societatea civilă, și oamenii din țară. Anul acesta peste 70 de evenimente și activități sunt organizate în întreaga țară. Scopul campaniei este solidarizarea societății pentru eliminarea violenței față de femei și fete.

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.