Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Concursul de lectură BĂTĂLIA CĂRȚILOR, ediția III

Concursul de lectură BĂTĂLIA CĂRȚILOR, ediția III imprimare

30.11.2017  

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” organizează etapa finală a Concursului de lectură Bătălia cărţilor, ediția III realizat în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” din Cluj.

Concursul are drept scop stimularea lecturii şi promovarea literaturii în rândul copiilor şi adolescenţilor, care s-a  desfăşurat în perioada martie-octombrie 2017.

Înregistrarea s-a făcut în toate filialele bibliotecii, prin completarea unui dosar de participare. Pentru a intra în finală, participanţii au avut de citit o listă de 10 cărţi recomandate şi de întocmit fişe de lectură pentru fiecare titlu.

Finala concursului va avea loc la biblioteca „Onisifor Ghibu" a BM „B.P. Hasdeu" (str. Nicolae Iorga nr. 21A) pentru cele două categorii de vârstă:

  • Sâmbătă, 2 decembrie, ora 11.00 - segmentul adolescenţi (15-18 ani);
  • Duminică, 3 decembrie, ora 11.00 - segmentul copii (11-14 ani).

Evenimentul va cuprinde dezbaterea Convinge-mă să citesc!, în cadrul căreia finaliștii îşi vor susţine cartea preferată din lista recomandată şi vor răspunde la întrebări, adresate de juriu, format din bibliotecari, profesori şi oameni de cultură, dar şi de public.

Participantul care va prezenta mai argumentat cea mai interesantă carte, din punctul lui de vedere, şi va răspunde cel mai bine la întrebări va deveni Cititorul anului 2017.

Juriul va mai acorda premii pentru Cea mai bună fişă de lectură, Cea mai bună fişă de lectură pentru cartea anului, Cea mai bună pledoarie pentru cartea preferată, iar toţi finaliştii vor primi diplome şi cărţi.

Conform regulamentului, fiecărei cărţi citite urma să i se acorde punctaj. Astfel, prin votul participanţilor la concursul de lectură Bătălia cărţilor, va fi nominalizată Cartea anului 2017.

Vom afla împreuna cine va fi Cititorul și Cartea anului 2017.  

 Vă aşteptăm să împărtăşim bucuria lecturilor împreună!

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.