Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Discuție publică - Ce pot face tinerii pentru a preveni violența în bază de gen?

Discuție publică - Ce pot face tinerii pentru a preveni violența în bază de gen? imprimare

01.12.2017  

Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA) Moldova organizează o discuție publică cu tineri de 16-19 ani, profesori și părinți, despre percepțiile femeilor și bărbaților asupra rolurilor de gen și măsurilor pro-active de prevenire a violenței.

CINE: UNFPA, Fondul ONU pentru Populație, Centrul de Drept al Femeilor (CDF), Centrul de Tineret Orhei

CE: Discuție publică cu tineri de 16-19 ani, profesori și părinți, despre percepțiile femeilor și bărbaților asupra rolurilor de gen și măsurilor pro-active de prevenire a violenței

UNDE: Orhei, Biblioteca publică raională "A.Donici", str. Mihai Eminescu, 4

CÂND: Sâmbătă, 2 decembrie, ora 10.00

PARTICIPANȚI:

  • Natalia Plugaru, Reprezentantă Adjunctă, UNFPA Moldova
  • Eleonora Grosu, Coordonator ProgramCDF
  • Corina Erhan, Directoarea Centrului de Tineret, Orhei
  • Polina Ceastuhina, Expertă Gender 
  • Violeta Andriuță, Avocat, CDF 

DE CE: Fiecare a treia persoană tânără din Moldova cu vârsta între 15-24 de ani a fost supusă violenței fizice, psihologice sau sexuale în ultimul an. Aceasta are loc în mare parte din cauza că tinerii nu știu cum să recunoască și să prevină violența, dar și din cauza educației din familie, bazată adesea pe practici violente și stereotipuri de gen.

Evenimentul are loc în contextul campaniei #16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen, care se desfășoară anual între 25 noiembrie și 10 decembrie. În această perioadă au loc diverse inițiative și evenimente publice de sensibilizare și promovare a măsurilor anti-violență. La Orhei vor participa în jur de 30 de persoane, în special fete și băieți, atât din oraș cât și din sate, care vor fi antrenați într-o discuție publică despre fenomenul violenței și cauzele comportamentului agresiv.

Agenda evenimentului este disponibilă pe site-ul UNFPA Moldovahttp://bit.ly/2kfIFHm

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.