Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Spații locative pentru veteranii de război - de la necesitate la realizare

Spații locative pentru veteranii de război - de la necesitate la realizare imprimare

18.01.2018  

Această acțiune a fost organizată de Ministerul Afacerilor Interne în comun cu Uniunea veteranilor Sf. Gheorghe Biruitorul și cu suportul unei Companii de construcții care a oferit aceste apartamente în urma demersurilor înaintate de conducerea veteranilor.

Pentru participarea la acțiunile de luptă desfășurate pe teritoriul altor state, și la cele de apărare a suveranității și independenței Republicii Moldova, astăzi, 18 ianuarie 2018, 3 veterani de război au primit în cadrul unui eveniment de binefacere,  apartamente cu o odaie în mun. Chișinău.
La eveniment a participat, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, consilierul  Primului-ministru pe problemele veteranilor, conducătorii subdiviziunilor MAI, veterani și angajați ai ministerului.

Astfel, veteranii de război, Pavalachi Serghei, Beșleagă Petru și Protasevici Serghei, care nu au un spațiu locativ în proprietate și care sunt invalizi de război, au primit astăzi câte un apartament în valoare de 453 000 lei, oferite ca donație de o Compania de construcție.

Totodată, șefii subdiviziunilor MAI au venit cu inițiativa de a participa la acest frumos act de binefacere, iar din contribuțiile angajaților au procurat pentru acești veterani câte un frigider și un televizor, în valoare de aproximativ 18 mii lei.

Ministrul Afacerilor Interne a mulțumit celor care nu rămân indiferenți față de problemele veteranilor, menționând despre faptul că este o premieră un astfel de eveniment, iar aceste frumoase acțiuni de binefacere vor continua datorită celor care înțeleg rolul oamenilor ce au luptat pentru țară.

Menționăm că, conducerea Ministerului împreună cu președinții organizațiilor de veterani au găsit de fiecare dată soluții pentru problemele cu care se confruntă veteranii de război, au identificat posibilități de materializare a necesităților pe care le au și încearcă să ofere umărul ori de câte ori este nevoie.

Imagini video de la eveniment găsiţi AICI!

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.