Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Moartea lui Igor Alexandrovici de Pavel Păduraru, la Librăria din Centru

Moartea lui Igor Alexandrovici de Pavel Păduraru, la Librăria din Centru imprimare

20.02.2018  

Lansarea noului roman al lui Pavel Paduraru va avea loc în incinta Librăriei din Centru(bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău la ora 18:15. Sunt aşteptaţi toţi doritorii!!!

Pe 22 februarie la Librăria din Centru din Chișinău, va avea loc lansarea romanului Moartea lui Igor Alexandrovici de Pavel Păduraruapărut la Editura Paralela 45.

Alături de autor vor participa:

Nina Corcinschi

Vladimir Beșleagă

Dumitru Crudu

Moderator: Em.Galaicu-Păun

„Pavel Păduraru realizează visul dintotdeauna al romancierilor basarabeni de azi: de-a scrie un roman al tranziţiei. Moartea lui Igor Alexandrovici are însă şi ceva în plus. Este şi un roman parodic, băşcălios, picaresc, grotesc, unde marile teme şi eroii contemporaneităţii basarabene sunt persiflaţi. Cam toate personajele sunt caricaturale, dar, uimitor, poate tocmai de aia şi sunt veridice, pentru că sunt tipice pentru societatea basarabeană de după '92 încoace. Un roman viguros, bine construit, solid, care ascunde în adâncurile sale şi un protest faţă de manipularea din toată lumea de azi, zicându-ne că aşa nu se mai poate. Un roman care se citeşte pe nerăsuflate". (Dumitru Crudu)


 PAVEL PĂDURARU s-a născut la 9 august 1976 în Chişinău. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării a Universităţii de Stat. În perioada 1996-2000 a condus serviciul de presă al Fundaţiei „Viaţă fără droguri", iar în 2000 a fondat prima revistă culturală online din R. Moldova „Lolocur". În 2004-2006 a lucrat profesor de literatură universală la Liceul Republican Real. Din 2006 este jurnalist la ziarul TIMPUL. Este și coautor al serialului documentar de investigaţie „La Hanul Morţii", un film despre escrocheriile imobiliare în Republica Moldova.

Apariții editoriale: „La braţ cu opoziţia" (Speranţa, 1998), „Îmi pare că-s păduraru" (Tiuk, 2001),  „Karlik" (Pontica, 2006). 

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.