Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  La Chişinău va fi lansat ultimul număr al revistei „L’Année Francophone Internationale” (AFI )

La Chişinău va fi lansat ultimul număr al revistei „L’Année Francophone Internationale” (AFI ) imprimare

16.03.2018  

Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în colaborare cu Ambasada Republicii Franceze în Republica Moldova, Alianța Franceză la Chișinău, Agora francophone, Camera de Comerț şi Industrie Franța-Moldova vă invită la lansarea ultimului număr al revistei „L’Année Francophone Internationale” (AFI ).

AFI este o revistă francofonă de circulație internațională, cea mai cunoscută și cea mai citită în rândul statelor membre a Organizației Internaționale a Francofoniei. Ultimul număr, care a fost scos de sub tipar de curând, este dedicat Republicii Moldova. Acest volum cuprinde articole diverse despre actualitatea politică și culturală din Republica Moldova, evoluția statului după independență, analize despre identitatea și geopolitica țării, diaspora, implantarea francofoniei și multe alte subiecte abordate de autori din Moldova și din străinătate.

Invitați de onoare:

Pascal LE DEUNFF, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al   Republicii Franceze în   Republica Moldova

Emmanuel SKOULIOS, Director, Alianţa Franceză din Moldova

Monica BABUC, Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova

Tudor ULIANOVSCHI, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova

Elena PINTILEI, Director General, Biblioteca Naţională a Republicii Moldova

În fiecare an, la 20 martie, Organizația Internațională a Francofoniei celebrează Ziua Internațională a Francofoniei prin diverse manifestări culturale. Organizația cuprinde 84 de state (58 de state membre și 26 cu statut de observator) , distribuite pe cele 5 continente, iar limba franceză este a doua limbă internațională. Din anul 1997 Republica Moldova a devenit membră a Organizației Internaționale a Francofoniei.

Evenimentul va avea loc la 20 martie 2018, ora 15.00, etajul I, blocul central al BNRM (str. 31 August 1989, nr. 78 „A").

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.