Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  „O casă protejată, o viață salvată”. Ministrul Alexandru Jizdan împreună cu salvatorii în teren

„O casă protejată, o viață salvată”. Ministrul Alexandru Jizdan împreună cu salvatorii în teren imprimare

19.03.2018  

În cadrul vizitei ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, la data de 16 martie, în raionul Edineț, au avut loc mai multe activități, una din ele fiind parte a Campaniei Naționale "O casă protejată, o viață salvată".

Pentru monitorizarea acestei Campanii în teritoriu, ministrul de Interne, împreună cu angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență șicei ai Administrației Publice Locale au participat la instalarea detectoarelor de fum, la o familie din comuna Hincăuți.

Astfel, Alexandru Jizdan a menționat despre menirea acestor acțiuni și rolul dispozitivelor care au fost intalate Și care aduc mai multă siguranță, protejând viața și locuința oamenilor din țară. Totodată, ministrul a îndemnat oamenii să fie receptivi la sfaturile pompierilor și să respecte regulile de securitate, pentru a preveni unele situații de risc.

Menționăm că, Campania Națională "O casă protejată, o viață salvată" a fost lansată în luna februarie și se va desfășura pe parcursul anului 2018, iar până în prezent, peste 700 de detectoare de monoxid de carbon au fost instalate în peste 600 de familii din raionele Strășeni, Căușeni, Anenii Noi, Criuleni, Bălți, Cahul, Soroca, Edineț și în municipiul Chișinău. Acestea au fost achiziționate din bugetul de stat, dar și din fondurile administrației de nivelul doi.

Scopul acțiunilor desfășurate de IGSU este de a preveni intoxicațiile cu monoxid de carbon și producerea incendiilor. În  grupul țintă sunt  familiile cu mulți copii, oamenii în etate, dar și cei țintuiți la pat.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.