Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Studenții francofoni din Republica Moldova vor discuta despre noile tehnologii și dinamica pieței muncii în cadrul unui atelier organizat la Chişinău

Studenții francofoni din Republica Moldova vor discuta despre noile tehnologii și dinamica pieței muncii în cadrul unui atelier organizat la Chişinău imprimare

21.03.2018  

Agenția universitară a Francofoniei (AUF), în colaborare cu Universitatea Liberă Internațională (ULIM) organizează atelierul « Tehnologii informaționale și dinamica pieței muncii » joi, 22 martie, la ora 15:00, în Sala Senatului de la ULIM (etaj 4).

La eveniment vor participa aproximativ 60 de studenți vorbitori de limbă franceză din universitățile membre AUF din Moldova, obiectivele lui fiind de a le prezenta tinerilor impactul noilor tehnologii și a automatizării asupra procesului de muncă.

În cadrul atelierului tinerii vor discuta despre dezvoltarea automatizării grație tehnologiilor precum robotica și inteligența artificială care oferă promisiunea unei productivități sporite, dar pe de altă parte ridică și întrebări legate de impactul automatizării asupra competențelor, salariilior și a conceptului însuși de muncă. Vor fi puse în discuție și efectele migrației asupra fenomenului de angajare, site-urile de gen LinkedIn sau Monster care remodelează procesul de recrutare, întreprinderile inovante de gen Upwork sau Uber care revoluționează ideile convenționale asupra procesului de lucru.

Atelierul va fi animat de către Domnul Dragoș Cosmin Lucian PREDA, absolvent al Ecole Nationale d'Administration (ENA), inclus în prima ediție a listei « 30 under 30 » elaborate de Forbes, România.

Acest eveniment se integrează în una din axele prioritare ale strategiei AUF și anume favorizarea inserției profesionale si angajabilității tinerilor.

 

Despre Agenția Universitară a Francofoniei 

Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) este o instituție cu dublu statut : asociație ce reunește peste 800 de universități de pe 5 continente și, în același timp, operator al Francofoniei instituționale pentru învățământul superior și cercetare. 

Încă din 1961, AUF pune în practică acțiuni în beneficiul instituțiilor de învățământ superior care oferă studii de limbă franceză sau în limba franceză : programe de burse, proiecte de cooperare, cercetare și guvernanță, susținerea manifestărilor științifice, sprijin pentru inserția profesională a tinerilor, intervenții în vederea reconstrucției sistemelor de învățământ în țările unde acest lucru este necesar. Răspunzând nevoilor definite de membrii săi, acțiunile AUF acoperă în prezent 104 țări. 

Despre  Reprezentanța din Chișinău a Agenției Universitare a Francofoniei  

Pentru Europa centrală și de est, activitatea Agenției este coordonată de către Direcția regională de la București (DRECO), care a fost inaugurată în 1994. Această direcție cuprinde o rețea de 109 universități membre provenind din 24 de țări. DRECO numără 7 reprezentanțe în 6 țări ale regiunii, Reprezentanța de la Chișinău coordonând acțiunile AUF în Republica Moldova și Ukraina.  

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.