Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Personalități feminine din Europa Centrală

Personalități feminine din Europa Centrală imprimare

12.04.2018  

Este un eveniment dublu, care constă în două ateliere de editare, ce se vor desfășura simultan la București și Chișinău, pe 21 aprilie 2018 .

Activitatea este circumscrisă proiectului regional „Wikimedia CEE Spring 2018" organizat de comunitățile Wikimedia din Europa centrală și de est, cu scopul de a crea și dezvolta articole pe Wikipedia despre țările din regiune în toate limbile locale. Participanții la atelierul organizat de Wikipedia română trebuie să scrie în limba română despre personalitățile feminine propuse de alte comunități. La rândul nostru, am propus și noi o listă de articole similare, legate de România și Republica Moldova, pentru a fi scrise de membrii altor comunități.

La Chișinău, atelierul de editare se va desfășura la Tekwill, în cadrul proiectului Tekwill Ambassadors, sâmbătă 21 aprilie, între orele 9:30-14.00. Vă așteptăm în spatele UTM la Rîșcani, nu departe de stația terminus a troleibuzului 10. Dacă nu sunteți sigură unde să veniți, o voluntară vă va întâlni la Patria Rîșcani la 9:30.

Tot ce vă trebuie este un laptop. Noi venim cu ceaiul, cafeaua, pizza, un mediu prietenos și bună dispoziție.

Activitatea își propune:
- să contribuie la atenuarea dezechilibrului structural privind participarea femeilor la proiectele dezvoltate în mediul online
- să încurajeze potențialii editori-femei să participe la proiectele Wikimedia
- să faciliteze crearea și dezvoltarea de articole despre personalitățile feminine din Europa Centrală și de Est
- să asigure o instruire specifică și înțelegerea modului cum funcționează procesul de editare colectivă
- să promoveze beneficiile participării la proiecte educaționale online și să determine participanții să se implice pe termen lung în acestea.

Atelierul de editare este organizat de Wikimedians of Romania and Moldova, în cadrul proiectului „Personalități feminine din România și Moldova". 

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.