Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Seară poetică Valeriu Loghin, la Librăria din Centru

Seară poetică Valeriu Loghin, la Librăria din Centru imprimare

14.05.2018  

Joi, 17 mai crt, la ora 18.15, cu ocazia apariției volumului Studii caligrafice primare și alte mimoze (colecția Rotonda), va avea loc Seara poetică de la Librăria din Centru cu participarea lui Valeriu Loghin și a invitaților săi: Marcela Benea; Grigore Chiper; Igor Guzun; Irina Nechit; Nicolae Popa.

„După 20 de ani de absența de pe piața literară, Valeriu Loghin vine cu acest imens volum de poeme. E darea de seamă în fața colegilor optzeciști pentru liniștea de aproape un sfert de veac și o completare cu un nume omis din antologiile Portret de grup și  Portret de grup. După 20 de ani." (Gheorghe Erizanu)

Valeriu LOGHIN s-a născut pe 8 iunie 1960 la Strășeni. A studiat la Universitatea Tehnică din Chișinău și la Institutul de Ingineri Fizicieni din Moscova, unde și-a susținut și teza de doctor habilitat în fizică și matematică, în 1985. Între 1985 și 1990 a efectuat cercetări la Institutul de Fizică Aplicată al Academiei de Științe din Moldova. Din 1990 până în 1992 a colaborat la revista de popularizare a științei Sigma din Chișinău. Între 1992 și 2005 a activat în diverse organizații non-guvernamentale. În 2005 s-a instalat la Paris.

În 1997 a publicat volumul de poeme Hoinar între cuvinte.

 

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.