Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Ceremonie de donație de carte

Ceremonie de donație de carte imprimare

21.05.2018  

Ambasada Italiei în Republica Moldova organizează la 25 mai anul curent Ceremonia de donație de carte către Biblioteca Națională a Republicii Moldova, acțiune realizată cu sprijinul Excelenței Sale, Valeria Biagiotti, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Italiei în Republica Moldova.

Acest dar generos, care cuprinde peste 1600 de titluri, vine din partea doamnei Roberta Alberotanța, fost director al Institutului Cultural Italian cu o dedicație postmortem pentru prietena sa, jurnalista Elena Doni.
Transportul cărților din Italia în Republica Moldova s-a realizat grație eforturilor Camerei de Comerț Italo-Moldava.

Donația de carte italiană va permite utilizatorilor bibliotecii să-și aprofundeze cunoștințele lingvistice și culturale, precum și va favoriza promovarea valorilor și civilizației italiene.

La eveniment vor participa Excelența Sa, Valeria Biagiotti, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Italiei în Republica Moldova, Directorul Bibliotecii Naționale Dna Elena Pintilei, Donatoarea colectiei de cărti Dna Roberta Alberotanza, Secretarul General al Camerei de Comerț Italo-Moldave Dna Eleonora Pripa și Consilierul Camerei de Comerț Italo-Moldave Dl. Pasquale De Gregorio.

Partea artistică va fi susținută de către profesorii și elevii liceului „Dante Alighieri", care vor încerca să ne convingă despre importanța lecturii și cunoașterii limbii italiene și de către studenții Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, care vor delecta oaspetii cu opere de autori italieni.

La fel, partenerii evenimentului CAFFE' MOLINARI si RADAELLI vor oferi tuturor doritorilor cafea și biscuiți. 

Evenimentul va avea loc la 25 mai 2018, ora 15.00, blocul central (str. 31 August 1989, nr. 78 „A"), etajul II, Sala de lectură nr. 1 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.