Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Invitație | 27 mai 2018, Festivalul Tradițiilor „DUMINICA MARE”, satul Domulgeni, raionul Florești

Invitație | 27 mai 2018, Festivalul Tradițiilor „DUMINICA MARE”, satul Domulgeni, raionul Florești imprimare

22.05.2018  

Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural - „ANTREC Moldova”, Consiliul Raional Florești și Primăria Domulgeni organizează, împreună cu partenerii săi, la 27 mai 2018, Festivalul Tradițiilor „DUMINICA MARE”, ajuns la a opta ediție.

CE: Festivalul Tradițiilor „Duminica Mare", ajuns în acest an la ediția a opta

UNDE: satul Domulgeni, raionul Florești - localitate situată la aproximativ 90 de kilometri de Chișinău

CÂND: Duminică, 27 mai 2018, program începând cu ora 12:00

CONTEXT: Tradițiilor „Duminica Mare" este organizat, anual, în localitatea Domulgeni, aceasta fiind cunoscută prin așezarea pitorească a vetrei satului și tradițiilor străvechi de preparare a mezelurilor afumate.

Gurmanzii vor avea posibilitatea să devoreze delicii gastronomice preparate conform tradițiilor din diferite perioade ale existenții civilizației în acest spațiu: de la epoca de piatră până în timpurile moderne, precum și să deguste, și să afle secretele de preparare a sărbuștei de la casa părinteasca, a lipiilor de Duminica Mare, a mușchiulețului de vită în sos de vișină și multe alte bunătăți oferite de domulgeneni, și invitații speciali ai festivalului.

Împreună cu aspectele gastronomice, Festivalul Tradiţiilor „Duminica Mare" promovează și tradițiile culturale. Vizitatorii și participanții evenimentului vor avea posibilitatea să admire și să-și facă poze în expoziția de covoare basarabene. Iar meșterii populari vor completa evenimentul cu lucrări de valoare artistică.

ORGANIZATORI:

Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural - „ANTREC Moldova"

Consiliul Raional Florești

Primăria Domulgeni

PARTENERI STRATEGICI:

Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID)

Guvernul Suediei

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului

Un eveniment sub egida: DESCOPERĂ MOLDOVA

Partener Media General: Agro TV Moldova.

Un interviu cu Președintele ANTREC, Svetlana Lazăr, poate fi urmărit AICI: https://goo.gl/uV4Dch

INFORMAȚII:

Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural - „ANTREC Moldova"

Tel.: +373 79237823; +373 69104014

Web: www.moldova-tourism.md

Email: antrec@moldova-tourism.md

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.