Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Programul DOR 2018 va reuni o sută de copii din 18 țări

Programul DOR 2018 va reuni o sută de copii din 18 țări imprimare

31.05.2018  

Copiii din diasporă și din Republica Moldova au fost selectați să participe la cea de-a VI-a ediție a Programului guvernamental DOR – Diaspora * Origini * Reveniri, care se va desfășura în perioada 19-28 august 2018, sub patronajul Prim-ministrului Republicii Moldova.

La DOR 2018, vor participa copii și tineri din 18 țări, precum Irlanda, Grecia, Franța, Italia, Federația Rusă, Norvegia, Spania, Germania, Statele Unite ale Americii, Cehia, Bulgaria, Portugalia, Georgia, Canada, România, Ucraina, Marea Britanie și Republica Moldova. În total, pentru participare la program s-au înregistrat 249 de persoane, fiind selectați 100 de participanți, dintre care 20 de copii din Republica Moldova și 80 din diasporă. Aceștia vor avea activități creative, sportive, artistice, lingvistice, de cunoaștere a istoriei și culturii, vizite culturale și întâlniri cu diverse personalități din țară.

La selectarea copiilor din diasporă s-a ținut cont de două principii: primul venit - primul servit, iar prioritate au avut acei care nu au mai participat anterior la programul DOR. La ediția din acest an, pentru prima dată s-au înregistrat copii ale conaționalilor noștri stabiliți în Norvegia, Statele Unite ale Americii, Bulgaria și Georgia.

Dosarele copiilor din Republica Moldova au fost selectate în urma unui concurs, în cadrul căruia și-au exprimat creativ conceptul de DOR în raport cu migrația printr-o anumită formă artistică (eseu, poezie, cântec, desen, fotografie, video etc.).

Toți cei 100 de copiii, au primit un mesaj din partea echipei Biroului relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat, prin care au fost anunțați că sunt selectați pentru participare la Programul DOR 2018.

DOR este o inițiativă a Guvernului Republicii Moldova și constă în organizarea anuală, în luna august, a unui program de vară pentru copiii cetățenilor din Republica Moldova aflați peste hotare. Programul are scopul de a consolida legăturile emoționale, culturale și de identitate ale copiilor - generația a doua de emigranți - cu țara lor de baștină, Republica Moldova. Prima ediția a DOR a avut loc în 2013.

 

 

 
DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.