Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  INSTRUIRE „WOMEN 4 LEADERSHIP” – Abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale

INSTRUIRE „WOMEN 4 LEADERSHIP” – Abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale imprimare

02.07.2018  

Abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale a fost subiectul-cheie al instruirii de debut pentru femei din întreaga țară, care au participa, la Chișinău, între 29 iunie și 1 iulie 2018, la o serie de ateliere în cadrul proiectului „Women 4 Leadership”, lansat recent în Republica Moldova.

Instruirea din cadrul proiectului „Women 4 Leadership” a reunit 45 de femei din toate regiunile și a fost facilitată de experți naționali și internaționali – Nancy Bocskor, expertă internațională în promovarea politică a femeilor și campanii electorale; Liliana Palihovici, expertă în promovarea participării femeilor în procesele decizionale, președintă Asociației „Institutum Virtutes Civilis”; Mihai Cernenco, politolog și profesor universitar; Igor Volnițchi, expert în comunicare politică; și Olga Nicolenco, expertă în strategii electorale.

Seria de ateliere axate pe abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale s-a desfășurat timp de trei zile în cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, inițiată de Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și IP CRAION Contact-Cahul, cu sprijinul UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și Guvernului Suediei.

Participantele la instruire au obținut informații relevante despre partidele politice și rolul lor în dezvoltarea democrației, oportunitățile oferite de tribuna parlamentară, participarea femeilor în campania electorală etc. De asemenea, femeile participante la ateliere își vor dezvolta, cu ajutorul facilitatorilor, abilitățile de liderism, discurs public, mobilizare de fonduri pentru campanii și tehnici de lucru cu electoratul.

Primele sesiuni de instruire din cadrul Academiei de Liderism Feminin au fost precedate de o masă rotundă de lansare a proiectului „Women 4 Leadership” cu mesaje din partea partenerilor inițiativei și vor fi urmate de o serie de activități în care femeile implicate vor beneficia de ghidarea formatorilor și mentorilor în participarea lor în viața publică la nivel de comunitate și de țară.  De asemenea, proiectul „Women 4 Leadership” va oferi instruire și consultanță pentru 10 organizații neguvernamentale locale și regionale pentru a dezvolta capacitățile lor de advocacy în dialogul cu autoritățile publice locale în scopul dezvoltării și implementării politicilor publice locale sensibile la dimensiunea de gen.

Proiectul „Women 4 Leadership”, realizat la nivel național, își propune să edifice o platformă incluzivă de dialog, instruire și acțiune a femeilor-lider care va contribui la sporirea șanselor de afirmare a femeilor din diferite grupuri, inclusiv femei tinere, din grupurile de minorități etnice, femeile cu dizabilități, care sunt practic absente din procesele decizionale.

Această activitate are loc în cadrul Acordului de cooperare în bază de proiecte cu UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor), finanțat de Guvernul Suediei și UN Women. 

CONTACTE:

Asociația „Institutum Virtutes Civilis”, m. Chișinău, str. Bulgară, 1, Tel.: +373/79403288, Web: http://ivcmoldova.org/, E-mail: ivc.moldova@gmail.com 

IP CRAION CONTACT-Cahul, Or. Cahul. Str. Negruzzi, 46, Tel.: +373/299/84842, Web: http://contact-cahul.md, E-mail: contact_cahul@yahoo.com

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.