Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Dezbateri publice electorale la Cimișlia

Dezbateri publice electorale la Cimișlia imprimare

09.10.2019  

La 8 octombrie, curent, a fost dat startul dezbaterilor publice electorale cu participarea candidaților la funcția de primar al localităților beneficiare de proiect, organizate de Centrul CONTACT în cadrul proiectului „Votează activ! Votează conștient!”.

Peste 100  de cetățeni  din orașul Cimișlia s-au adunat în Sala de ședințe a Consiliului Raional pentru a lua cunoștință de platformele și programele electorale ale viitorilor candidați la funcția de primar al localității pentru următorii 4 ani, a adresa întrebări și a afla soluțiile, pe care candidații, prezenți la dezbateri, le propun pentru redresarea situației social-economice din localitate.

La dezbatere au participat candidații la funcția de primar:  Grosu Ghenadie, Andronache Sergiu, Blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS”, Olărescu Mihail, reprezentant Partidul Politic „Partidul Democrat din Republica Moldova”, Cîrlan Victoria, reprezentant Partidul Politic „ȘOR”, Răileanu Gheorghe, reprezentant Partidul Politic „Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova”.

Candidații prezenți la dezbateri și-au prezentat platformele sale electorale, au răspuns la întrebările formulate de organizatorii dezbaterilor în cadrul ”Loteriei electorale”, precum și la numeroasele întrebări ale alegătorilor prezenți la eveniment.  

Scopul general al proiectului este sporirea nivelului de cunoaștere și de înțelegere de către cetățenii Republicii Moldova a proceselor electorale în cadrul alegerilor generale locale din anul 2019 și promovarea unor alegeri libere și corecte.

Activități similare se vor desfășura pe parcursul lunii octombrie în alte 8 localități din sudul Republicii Moldova conform următorului grafic:

– Casa de cultură a satului CONGAZ, UTAG;

*      Vineri, 11 octombrie, ora 15.00 – Casa de cultură a satului MANTA, Cahul;

*      Sîmbătă, 12 octombrie, ora 15.00 – Casa de cultură a satului VADUL LUI ISAC, Cahul;

*      Duminică, 13 octombrie, ora 12.00 – Casa de cultură a satului BOROGANI, Leova;

*      Duminică, 13 octombrie, ora 16.00 – Casa de cultură a satului COCIULIA, Cantemir;

*      Luni, 14 octombrie, ora 17.00 – Asociația Nevăzătorilor din or. BASARABEASCA;

*      Marți, 15 octombrie, ora 17.00 – Casa de cultură a orașului TARACLIA;

*      Joi, 17 octombrie, ora 16.00 – Sala de ședințe a Primăriei, or. CEADÎR LUNGA.

Proiectul  este realizat  de Centrul CONTACT cu sprijinul Asociației Promo-LEX, din sursele Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).  

 

Pentru informații suplimentare: Vasile Cioaric, Director de proiect, telefon de contact: 079635985. 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.