Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  „Zilele Energiei Durabile în Bălți și Drochia"

„Zilele Energiei Durabile în Bălți și Drochia" imprimare

23.10.2019  

În perioada 23-25 octombrie 2019 are loc acțiunea „Zilele Energiei Durabile” în municipiul Bălți și orașul Drochia. Acest Eveniment este organizat în cadrul proiectului „DBU: Calificarea tehnicienilor și practicienilor din Georgia, Moldova și România pentru sporirea Eficienței Energetice, Energiei solare și izolare pentru clădiri", prescurtat - „Eficiență energetică DBU“, cu susținerea Fondului Ecologic German DBU și a partenerilor săi.

 

Profitând de ocazie, organizația „Caroma Nord” va organiza evenimente de informare pentru diferite categorii de beneficiary cu privire la consumul de energie durabilă.

Astfel, la inițiativa organizației “Caroma Nord” în cadrul campaniei Zilele Energiei Durabile vor fi organizate următoarele evenimente: 

1.      Instruirea pentru tinerii și reprezentanți APL cu susținerea experților AEE.

2.      Prezentări  în școli profesionale și colegii din municipiul Bălți vor fi organizate în perioada 23-25 octombrie în Bălți. Participanții la instruire se vor familiariza cu prezentarea „Ce este consumul de energie durabilă”. 

Scopul evenimentelor este de a consolida rolul şcolilor în domeniul eficienței energetice. Dorința noastră este să îmbunătăţim capacităţile elevilor și studențior, care ar trebui să participe la procesul de îmbunătăţire a eficienţei energetice în comunitatile lor locale; chiar mai mult, ei ar trebui să joace un rol cheie.

Nu în ultimul rând, vom informa cât mai mulţi oameni posibil, despre eficienţa energetică şi despre sursele regenerabile de energie şi, astfel, sa le oferim o doza de entuziasm pentru o ”revoluţie

Energetică”.

Alături de noi sunt specialiști și experți de la AEE, care oferă consultații și materiale infornaționale, cat și agenți economici, ONG care activează și promoveaza resursele energetice alternative.

 

Pentru detalii: caroma.nord.ngo@gmail.com sau 079124353.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.