Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  9 medalii pentru spumantele din Moldova la „Effervescents du Monde-2019”

9 medalii pentru spumantele din Moldova la „Effervescents du Monde-2019” imprimare

21.11.2019  

Spumantele din Republica Moldova au participat, pentru al doilea an consecutiv, la „Effervescents du Monde-2019”, unul dintre cele mai prestigioase concursuri internaționale dedicate acestui tip de vin și unicul în lume care se desfășoară conform standardelor de calitate ISO pentru analiza senzorială. Cea de-a XVII-a ediție s-a desfășurat în perioada 13-15 noiembrie în orașul francez Dijon și a completat palmaresul „Wine of Moldova” cu 9 medalii.

 

Medalia de aur i-a revenit vinăriei Bostavan pentru spumantul Dor Alb Brut. 8 medalii de argint au fost împărțite între vinăriile Purcari, Maurt, Chateau Vartely și Cricova, după cum urmează:

- Purcari Cuvée de Purcari Rosé Brut (Vinăria Purcari)

- Aurelius Moscato Dolce (Maurt);

- Purcari Cuvée de Prucari Extra Brut (Vinăria Purcari); 

- Aurelius Brut Alb (Maurt); 

- Bacio di Bolle Grande Cuvée Brut (Maurt); 

- Purcari Feteasca Alba Cuvée de Purcari Brut (Vinăria Purcari);

- Alb Brut 2017 (Chateau Vartely);

- Alb de Onițcani Brut Alb (Cricova).

La această ediție, Republica Moldova a concurat cu 24 mostre de vinuri spumante de la 10 vinării, participarea cărora a fost posibilă datorită suportului financiar și logistic oferit de Oficiul Național al Viei și Vinului.

În total, „Effervescents du Monde-2019” a reunit 570 de mostre de vinuri efervescente din 22 de țări, apreciate de 79 de degustători din mai multe țări ale lumii. În cadrul comisiilor de degustare ale concursului, în calitate de jurat acreditat a participat și expertul Oficiului Național al Viei și Vinului – Andrian Digolean.

La „Effervescents du Monde-2018”, spumantele moldoveneşti au fost premiate cu 12 medalii: Aur – 2 medalii, Argint – 10 medalii. Concursul „Effervescents du Monde” este organizat anual de Asociaţia „Forum Oenologie” din Franța.

Potrivit clasamentului, Moldova ocupă locul 4 după numărul de medalii acumulate la acest concurs fiind surclasată de Franța (locul 1), Spania (locul 2) și Italia (locul 3).

 

 

DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.