Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Mihai Eminescu - 170 de ani de la naștere

Mihai Eminescu - 170 de ani de la naștere imprimare

15.01.2020  

Ziua Națională a Culturii și comemorării Poetului Mihai Eminescu – 170 de ani de la naștere - este marcată la Biblioteca Națională a Republicii Moldova prin organizarea și vernisarea mai multor expoziții de documente din colecțiile BNRM.

Expoziția  „PE CÂT DE CUNOSCUT, PE ATAT DE NECUNOSCUT – MIHAI EMINESCU” reunește titluri apărute de-a lungul timpului despre opera și omul Eminescu, lucrări în domeniul științei, politicii, problemelor sociale, filosofiei. Sunt expuse cărți rare, ediții facsimile, albume cartofile și de filatelie, caiete bibliofile eminesciene, cărți în format liliput, lucrări de analiză și critică literară a operei lui Eminescu, cărți traduse în diferite limbi.

„UN SUFLET, O INIMĂ, UN DESTIN”  

Expoziția reunește zeci de documente ale personalităților notorii, care s-au remarcat prin contribuția inestimabilă la dezvoltarea și promovarea culturii naționale.
Pentru prima dată va fi expus cel mai frumos volum de Poezii al genialului Mihai Eminescu.
Exemplarul a fost tipărit în Danemarca în 1989, coperta cartonată legată artizanal în piele roșie, cu portretul poetului în relief. Exemplarul este o raritate bibliofilă, fiind tipărit pe hârtie filigran în doar 500 de exemplare!

  De vreți să mergeți pe drumurile lui Mihai Eminescu și Ion Creangă, vă invităm la expoziția

„EMINESCU & CREANGĂ: DRUMURI ȘI POPASURI”. Această este expusă în secția Carte veche și Rară.

„ECOURI EMINESCIENE ÎN ARTA PLASTICĂ ” (expoziţie tematică de documente) – titlul expoziției organizat de secția Arte și Hărți.

Acestea și multe alte surprize vă așteaptă  la Biblioteca Națională a Republicii Moldova

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.