Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Ghid pentru jurnaliști: Cum scriem corect despre persoanele cu dizabilități?

Ghid pentru jurnaliști: Cum scriem corect despre persoanele cu dizabilități? imprimare

24.04.2020  

Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova a elaborat un material informativ, disponibil în limba rusă și română, care vine în ajutorul jurnaliștilor ce scriu despre persoanele cu dizabilități. Scopul acestui material este de a exclude limbajul discriminatoriu din materialele despre persoanele cu dizabilități.

Prin intermediul acestui material informativ este pus accentul pe perceperea persoanelor cu dizabilități din prisma abilităților personale și profesionale, ca membri egali ai societății, care vor și pot să contribuie la dezvoltarea comunității. 
Aici puteți accesa materialele informative: 

Flyer_RO.pdf

Flyer_RU.pdf

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.