Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”, în parteneriat cu Editura Cartier, revista „Contrafort”, portalurile stiripozitive.eu, #diez.md - Știri pentru tineri, inițiază Concursul Național de Eseuri „SCRIITORI DIN LOCALITATEA MEA”

Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”, în parteneriat cu Editura Cartier, revista „Contrafort”, portalurile stiripozitive.eu, #diez.md - Știri pentru tineri, inițiază Concursul Național de Eseuri „SCRIITORI DIN LOCALITATEA MEA” imprimare

25.05.2020  

Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”, în parteneriat cu Editura Cartier, revista „Contrafort”, portalurile stiripozitive.eu, #diez.md - Știri pentru tineri, anunță Concursul Național de Eseuri „SCRIITORI DIN LOCALITATEA MEA”.

Concursul Național de Eseuri „SCRIITORI DIN LOCALITATEA MEA”, inițiat de Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” și partenerii săi, se adresează elevilor din toate ciclurile de învățământ și se va desfășura în perioada 25 mai – 25 iunie 2020.

Aflați ce scriitori s-au născut în localitatea voastră și scrieți un eseu despre viața sau creația unuia dintre ei. Textul poate fi însoțit de imagini.

Eseul trebuie să aibă 3-5 pagini și va fi redactat utilizând: fontul Times New Roman Normal, dimensiune 12, spațiere 1.5, format A4, margini: 3 cm (stânga), 2 cm (sus), 2 cm (jos), 1,5 cm (dreapta). Paginile vor fi numerotate. Pe prima pagină, sus, se va indica numele autorului, vârsta, clasa, instituția de învățământ, localitatea.

Eseurile vor fi trimise până pe data de 25 iunie 2020 la adresa electronică: concursnationaldeeseuri.mnl@gmail.com și la adresa fizică: Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”, Casa Scriitorilor, str. 31 August 1989, nr. 98, et. 2, mun. Chișinău, MD-2004, Republica Moldova, cu specificarea Pentru concursul „Scriitori din localitatea mea”.

Rezultatele concursului, pe categorii de vârstă, vor fi anunțate pe 30 iunie 2020.

Scrieți un eseu despre un scriitor care s-a născut în localitatea voastră, trimiteți-ne textul, iar noi vă vom premia! În afară de diplome, vă așteaptă și seturi de cărți, de citit în vacanța mare! Cele mai bune eseuri vor fi publicate.

Tablou: „Mihai Eminescu în bojdeucă la Ion Creangă”, de Mihail GRECU, ulei, pânză.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.